Rusyaİile Vizesiz Seyahat Başladı - Son Dakika
Güncel

Rusyaİile Vizesiz Seyahat Başladı

Rusyaİile Vizesiz Seyahat Başladı

Türkiye ile Rusya arasında vize uygulamasının kalkmasının ardından Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye vizesiz giriş yapan ilk Rus yolcular duygularını dile getirdiler

16.04.2011 11:50

Türkiye ile Rusya arasında yapılan 'Geri Kabul Anlaşması' sonrası iki ülke vatandaşlarının vizesiz olarak karşılıklı seyahatlerine ilişkin anlaşmanın bu günden itibaren yürürlüğe girmesi üzerine ilk yolcular bugün saat 09. 00'da Moskova Ekaterinburg kentlerinden İstanbul'a geldi.

Türkiye ile Rusya arasında vize uygulamasının kalkmasının ardından Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye vizesiz giriş yapan ilk Rus yolcular, uygulamadan duydukları mutluluğu Türkçe olarak "Çok güzel" ve İngilizce olarak da "Süper" diye dile getirdiler.

Rusya'nın Eketerinburg kentinden Atatürk Havalimanı'na gelen yolculardan İrina Kromm, herhangi bir sorunla karşılaşmadan Türkiye'ye vizesiz giriş yaptığını belirterek, " Çok sevdiğim ülkenize artık sık sık geleceğim " dedi. Yolculardan turizmci Anna Kaysorova, uygulamayla ilgili düşüncelerini Türkçe olarak "Çok güzel, mutluyuz. Turizmin aynı zamanda eğitimini de yapıyorum. " sözleriyle dile getirdi.

ÇOCUKLAR DA VİZESİZ İLK YOLCULARDAN

Bu arada, Moskova'dan gelen yolcular arasında 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılacak Rusya ekibi de yer aldı. 22 kişilik çocuk grubu ellerinde Türk bayraklarını sallayarak " Merhaba Türkiye" diye bağırdılar.

Atatürk Havalimanı'ndaki pasaport görevlileri, giriş yapan Rus yolcuların daha önce olduğu gibi Türkiye'de kalacakları her bir gün için yanlarında 50 dolar bulundurmaları gerektiğini belirttiler.

Türkiye ve Rusya arasında varılan anlaşmaya göre iki ülke vatandaşları, turistik amaçla yapacakları vizesiz girişlerde tek girişte aralıksız 30 günden, 6 ay içinde ise 90 günden fazla kalamayacak. Rusya'ya turistik seyahat yapacak olan Türk vatandaşlarının pasaportlarının geçerlilik süresinin en az 6 ay olması, herhangi bir yerinde yırtık veya çok eski olmaması gerekiyor. Öte yandan, Rusya ile vizesiz döneme geçilmesinin ardından Türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı 58'e ulaştı. - İstanbul/ Bakirköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rusyaİile Vizesiz Seyahat Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement