Saç ekimi sonrası iyileşme süreci nasıldır? - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Saç ekimi sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Saç ekimi sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları DHI gibi modern teknikler ile yapılan saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

22.11.2017 11:39
İlandır

Saç ekimi sonrası iyileşme süreci nasıldır?

DHI tekniğinde saç ekimi sonrası iyileşme hızlıdır. Ameliyatı takiben birkaç gün boyunca hafif uyuşma ve ağrı beklenebilirken, çoğu hasta cerrahiyi takiben bir veya iki gün içinde kendisini iyi hisseder. Alıcı bölgedeki nakledilen saç greftlerinin alt kısmında, yaklaşık 7 - 10 gün boyunca noktalı kırmızı izler görünecek ve bu bölgelerde ince kabuklar oluşacak. 10 gün içinde, bu ince kabukların yoğunluğu önemli ölçüde azalacak. Genellikle hasta 7 - 15 gün sonra normal görüntüsünü elde eder. Bu süreden sonra hafif kızarıklık görülebilir.

Saç ekimi sonrası kızartı oluşur mu?

Saç greft'lerinin transfer edildiği eski kel alanda, başlangıçta çok hafif kızarıklıklar oluşabilir. Çoğu zaman, küçük ölçekli saç ekimi işlemlerinde bu kızarıklık takip eden 3 haftalık süre içinde kendiliğinden kaybolur. Bazı durumlarda, daha fazla greft içeren saç nakli işlemlerinden kaynaklanan bu kızarıklığın tamamen kaybolması 3 aya kadar devam edebilir. Donör alanında bu tür belirtiler o kadar belirgin olmaz, çünkü bu alandaki saç telleri kızartıların gizlenmesini sağlar. Saç uzadıkça hızla kapanmaya devam eder.

Saç ekimi sonrası kafa derisinde kabuklanma oluşur mu?

Ekilen saç greft'leri ya da verici bölgede oluşan küçük nokta şeklindeki kabukları sonraki 10 gün boyunca herhangi bir mekanik zorlama durumuna (örneğin, havlu ile ovuşturmaya) maruz bırakmayın. Kafa derisinin bu bölümünde kaşıntı olsa bile, tedavi edilen yerlerden herhangi birine temas etmekten kaçınmalısınız. Bunu yanı sıra, oluşan küçük kabukların tamamı döküldüğünde, donör bölgeyi bir havlu ile ovmak, içe dönük büyüyen saç tellerini dışarı çıkarmak için fayda sağlar.

Şok dökülme ve yeniden çıkma süreci nedir?

Genellikle şok dökülme nakilden sonraki ilk 3 hafta içinde başlar. 3. veya 4. aydan sonra, dökülen greftler yavaş yavaş yeniden büyümeye başlar. 4. ayın sonunda, yeniden büyüme oranı % 30 civarında, 6. ayın içinde yeniden büyüme oranı % 60 civarında olmalıdır. Sonuçlar tam olarak operasyondan 12 ay sonra ortaya çıkar.

Saç ekimi sonrası yıkama işlemlerinde nelere dikkat edilmelidir?

Saç ekimi sonrası 10 gün boyunca saçlarınızı çok dikkatli bir şekilde yıkamalısınız. Nakledilen saç greft'lerinin uzun süre suyla temas etmemesine dikkat edilmelidir. Donör ve nakledilen alan özel tıbbi şampuanla yıkanır. Bunu yapmak için, ellerinizin arasında bir miktar şampuanı köpürtün ve tüm kafa derisini çok dikkatli bir şekilde uygulayın. Ovmayın. Tüm yıkama aşamaları, parmak ucunu kullanarak basınç uygulamadan ve yumuşak bir şekilde yapılmalıdır. Yıkadıktan sonra saçlarınızı bir kağıt havluyla kurulayın. Kabukları temizlemek için her gün şampuanlama yapılmalıdır. Yaklaşık 7 - 10 gün sonra, kafa derinizde kurumuş kan veya kabuk izi kalmamalıdır. Ekim işleminden 14 gün sonra saçlarınızı normal şekilde yıkamaya başlayabilirsiniz. Saçınızı günde bir defadan fazla yıkamayın. Şişe boşalana kadar özel şampuanı kullanmaya devam edin.

Saç ekimi işleminden ne kadar süre sonra egzersiz ve spor yapmaya başlanabilir?

Saç ekiminden hemen sonra, kısa yürüyüşe başlayabilir ya da fazla terlemeyecek fiziksel egzersizler yapabilirsiniz. Saç ekiminden sonraki üç hafta boyunca ağır ve uzun spor aktivitelerine (örneğin vücut geliştirme, futbol, basketbol vs.) katılmayın. Ayrıca yine 3 hafta boyunca yüzmekten de kaçınmalısınız. Çünkü deniz suyundaki tuz ya da havuz suyundaki klor saç köklerinize zarar verebilir. Hamam ya da sauna gibi aşırı sıcak ortamlara girmek de aynı şekilde ekilen saç hücrelerine zarar verebilir. Güneş ışıklarına doğrudan maruz kalmak ya da solaryuma gitmekten de uzak durmalısınız.

Sigara ve alkolden uzak durmalısınız

Sigara ve alkol saç ekimi sonrası iyileşme sürecinin uzamasına neden olur. 2 hafta boyunca tüketmemeye özen göstermeli, sağlıklı beslenmeli ve düzenli uyumalısınız. Sağlıklı bir yaşam tarzı iyileşme hızınızın artmasına yardımcı olacaktır.

#GüncelÖztürk #SaçEkimi #SaçEktirme #DHIsaçtekniği

Son Dakika Advertorial Sondakika Saç ekimi sonrası iyileşme süreci nasıldır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement