Sağlık Bakanı Koca: Hastaların ölümlerinin tek sebebi yaşları değildi, başka hastalıkları da vardı - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Koca: Hastaların ölümlerinin tek sebebi yaşları değildi, başka hastalıkları da vardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin hepsinin ileri yaşta olduğunu ancak ölümlerinin tek sebeplerinin yaşları olmadığını belirterek, "Başka hastalıklarının da etkileri bulunuyordu. Vücutlarının dirençsizliği de bir faktördü" dedi.

23.03.2020 20:01  Güncelleme: 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden hastaların hepsinin ileri yaşta olduğunu belirterek, "Ancak ölümlerinin tek sebepleri yaşları değildi. Başka hastalıklarının da etkileri bulunuyordu. Vücutlarının dirençsizliği de bir faktördü" ifadelerini kullandı.

"VÜCUT DİRENÇLERİ ZAYIFTI"

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden hastaların hepsinin ileri yaşta ve bünye olarak dirençlerinin zayıf olduğunu ifade ederek, büyüklere seslendi.

Koca, "Büyüklerimize seslenmek istiyorum. Onların koronavirüsten etkilenmemesi konusunda bizler sorumluluk sahibiyiz. Bu toplumun sizin hayat tecrübenize ihtiyacı var. Ailelerinizin size ihtiyacı var. Hayat yolculuğunda evlatlarınızın vereceğiniz tavsiyelere ihtiyacı var. Torunlarınızın sevginize ihtiyacı var. Bunları hastayken yapamazsınız. Yapmak isteyip daha yapamadığınız kaç şey olduğunu düşünün. Ağır hastayken yapamazsınız. Sizin öğütlerinize ihtiyacımız var ama siz de bir defaya mahsus bu öğüdü kabul edin. Bu günlerde size karşı hassasiyeti yüksek olan yalnız kendi evlatlarınız değil, bütün toplum. Bu salgında mümkün olduğu kadar az kayıp vermek, bu durumu birlikte atlatmak istiyoruz. Evden çıkmanız bir süre kısıtlandırıldı, bu kurala uyun. 50 ile 60 yaş arası 2 hastamız var. Geri kalan bütün hastalar 60 yaş üstü" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca: Hastaların ölümlerinin tek sebebi yaşları değildi, başka hastalıkları da vardı

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Koca: Hastaların ölümlerinin tek sebebi yaşları değildi, başka hastalıkları da vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement