"Sağlık İnsanın Temel Yaşam Hakkıdır" - Son Dakika
Güncel

"Sağlık İnsanın Temel Yaşam Hakkıdır"

"Sağlık İnsanın Temel Yaşam Hakkıdır"

Estetik & Ortodonti'nin Kurucusu, Türk Diş Hekimleri Birliği ve Türk Ortodonti Derneği üyesi Ortodontist Emre Çakır, severek yaptığı mesleğini MAG Business İlkbahar-Yaz sayısına anlattı.

02.08.2017 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mesleki kariyerinin yanında bir süredir Çankaya Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği görevini de yürüten Ortodontist Emre Çakır, kendi iş hayatındaki prensiplerini ve sağlık sektörünü MAG Business'a anlattı.

Sağlık sektörünün gelişmesi gerektiğini söyleyen Çakır, "Sağlık, her insanın temel yaşam hakkıdır, bu ülkede de yaşayan herkesin sağlıklı bir yaşamı hak ettiğini düşünüyorum. Yetiştirilen hekim kalitesi artırılmalıdır. Özellikle kamu hastanelerinin fiziki şartları iyileştirilmeli, iyi şartlara sahip hastane ve kliniklerde ise tedavi olmak daha kolay olmalıdır. Daha sağlıklı kentler yaratılmalı ve sağlıklı yaşam standartları yükseltilmelidir" dedi. İş hayatındaki en önemli prensibinin sevgi olduğunu söyleyen Çakır, bir işin severek yapılması için çalışma arkadaşlarının ve hastaların sevilmesi gerektiğini belirtti.

"Hepimiz, hekimlik mesleğine başlarken ettiğimiz Hipokrat Yemini'nin hakkını vermeliyiz. Çünkü bu yemin hekimin meslek üyesi olarak topluma karşı verdiği sözleri sembolize etmektedir. Meslek onurumuzu her şeyin üstünde tutarak ve etik kurallar çerçevesi içinde kalarak hastalarımızın iyileştirilmesi sürecinde elimizden gelen bütün olanakları en iyi şekilde kullanmanın yollarını aramalıyız. Herkes "kendini bil" sözünü iyi değerlendirmeli ve gereğini yapmak için çaba harcamalıdır" diyerek hekimlerin üzerine düşen öncelikli görevi anlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sağlık İnsanın Temel Yaşam Hakkıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement