Sahada Fair- Play Rezaleti - Son Dakika
Spor

Sahada Fair- Play Rezaleti

Fenalaşan kalecinin elinden düşen topu kaleye gönderen futbolcuya tepki yağıyor.

20.02.2013 11:12  Güncelleme: 11:59

Cesar Vallejo - Union Comercio karşılaşmasında Union kalecisi Juan Flores sakatlık geçiriyor ve yere yatarak topu elinden bırakıyor. Bunu fırsat bilen Vallejo takımının forveti Piero Alva ise topu ağlara gönderiyor. Böylelikle akılalmaz bir fair-play rezaleti yaşanıyor.

Futbol sahalarında eşine az rastlanan olayda galibiyetin insan hayatının önüne geçtiği, sporun asıl amacından ne kadar uzaklaştığını gösteriyor.

Daha önce futbol sahalarında benzer durumlarda kalan futbolcuların öldüğünün bilinmesine rağmen Vallejo takımının forvetinin gol için, girdiği bencil tavır stadyumdaki taraftarları ve izleyen herkesi hayrete düşürdü.

FAİR PLAY NEDİR

Fair Play bir Anglosakson terimidir. Dürüst oyun,dürüst davranış anlamını taşır.

Fair Playın tam anlamı ise: Etik üstü davranıştır. Etik davranış her konuda kuralları dürüstlükle ve saygı ile uygulamak demektir. Fair Play ise tüm bunların üstünde kişisel çıkarları ve hırsları bastırarak yaşamda üstün insan ruhunu ortaya koymaktır. Sevgi, dostluk, kardeşlik anlayışı olan Fair Playın sınırı yoktur. Dünyada tüm sınırlar yapaydır. Çünkü en önemli sınır gönüllerin sınırıdır.

Sahada Fair- Play Rezaleti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Sahada Fair- Play Rezaleti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement