Şair ve Yazar Pakdil, Fransa'daki Türkler ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Kültür Sanat

Şair ve Yazar Pakdil, Fransa'daki Türkler ile Bir Araya Geldi

Şair ve yazar Nuri Pakdil, dünyadaki Müslümanları, bulundukları "içler acısı" durumdan Türkiye'nin kurtaracağını belirterek, "Yeryüzünü kurtaracak hareketin ancak Türkiye'den başlayacağına inanıyorum.

10.05.2015 22:31

Şair ve yazar Nuri Pakdil, dünyadaki Müslümanları, bulundukları "içler acısı" durumdan Türkiye'nin kurtaracağını belirterek, "Yeryüzünü kurtaracak hareketin ancak Türkiye'den başlayacağına inanıyorum. Bu amaçla gençlerimize hep umutla bakıyorum" dedi.

Pakdil, Fransa'nın başkenti Paris'teki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkezi tarafından düzenlenen, "Yedi Güzel Adam'ın ağabeyi Nuri Pakdil ile edebiyat söyleşisi" programında, burada yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Türkiye'de, kültürel yabancılaşmanın sanatla aşılabileceğini belirten Pakdil, "Ülkemize sanatla ve edebiyatla gelen yabancılaşma, yoğun sanat ve edebiyatla atılabilir. Türkiye üzerinde batıcıların oluşturduğu karanlığı geriletecek tek güç, sanat ve edebiyattır. Sanatın ve edebiyatın asıl işlevi, tüm sömürülere karşı durmaktır" dedi.

Dünyadaki Müslümanları, bulundukları "içler acısı" durumdan Türkiye'nin kurtaracağını dile getiren Pakdil, "Yeryüzünü kurtaracak hareketin ancak Türkiye'den başlayacağına inanıyorum. Bu amaçla gençlerimize hep umutla bakıyorum. Batıcılar işte bunun için Türkiye'nin ilerlemesini durdurmak, birliğimizi bozmak amacıyla bütün dünyada tuzaklar kurmaktadırlar. İnşallah bunların hiçbiri bizleri etkilemeyecektir" ifadesini kullandı.

Paris Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ahmet Bakcan, Paris Kültür ve Tanıtma Muşaviri Serra Aytun, Din Hizmetleri Ataşesi Gençağa Sayan, Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantı sonrası, Paris Yunus Emre Enstitüsü ve Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından kokteyl verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şair ve Yazar Pakdil, Fransa'daki Türkler ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement