Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu'na Ziyaret

8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu ziyaret etti.

15.03.2016 16:41

D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu ziyaret etti.

Toçoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, D-8'i kurulduğu günden bu yana dikkatle takip ettiklerini belirterek, D-8'e üye ülkelerin ilişkilerinin gelişmesi ve bir araya gelmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Kentin1 milyon nüfusa sahip bir büyükşehir olduğunu aktaran Toçoğlu, "16 ilçemiz bulunuyor. Tarım, turizm ve sanayi sektör alanlarının önemli bir kısmını bulundurmaktayız. Baktığınız zaman yüzde 41'i tarım arazisi olan şehrimizde ihracat bakımından da ülkemiz ekonomisine önemli kazanımlar sağlamaktayız. Türkiye ihracatında 8. sırada yer alıyoruz. Aynı zamanda şehrimizde büyük endüstri kuruluşları da faaliyet göstermektedir" dedi.

Toçoğlu, bu görüşmelerin ilişkileri daha da geliştireceğini belirterek,"Sizin de ifade ettiğiniz gibi yapacağınız bir toplantıya ev sahipliği yapmak bizleri memnun eder. Hamdolsun şehrimiz bu potansiyele sahip. Bir kez daha ziyaretinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

Genel Sekreter Musavi de Sakarya ile ilgili son gelişmeleri konuşmanın memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

D-8 ile ilgili açıklamalarda da bulunan Musavi, "Organizasyonumuz kurulduğu günden bugüne dek bütün üyelerin arasında iyi ilişkilerin kurulmasına yardımcı olmaya çalışmaktadır. Kurumumuzun ana temasını ekonomi oluşturmakla beraber tarım, endüstri ve enerji gibi konuları da ele alıyoruz. 1997 yılında, D-8 kurulduğunda, üye ülkeler arasında ticaret hacmi 20 milyar dolardı. Bu rakam 10-15 sene içerisinde 150 milyar dolara ulaştı. Yerel yönetimlerle ve ticaret odaları ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Şunu da ifade edelim; D-8 konusunda Türkiye'nin gösterdiği liderlik için buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Toplantılarımıza genellikle ev sahipliği yapıyorsunuz. İnşallah Sakarya'da da böyle bir toplantıda bir araya geliriz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement