Sakarya Sakarya Üniversitesi Öğrencisi Eray'ın Projesi, Dünya 2'nciliği Kazandı - Son Dakika
Güncel

Sakarya Sakarya Üniversitesi Öğrencisi Eray'ın Projesi, Dünya 2'nciliği Kazandı

Sakarya Sakarya Üniversitesi Öğrencisi Eray\'ın Projesi, Dünya 2\'nciliği Kazandı

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 1'inci Sınıf öğrencisi Eray Arslan, geliştirdiği 'Sanal Hareket Algılayıcı' adlı yazılımla önce MEF Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye ikincisi, ardından e-Biko tarafından uluslararası alanda düzenlenen yarışmada 'Yazılım Geliştirme Alanında' Dünya ikincisi seçildi.

10.01.2012 20:36

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 1'inci Sınıf öğrencisi Eray Arslan, geliştirdiği 'Sanal Hareket Algılayıcı' adlı yazılımla önce MEF Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye ikincisi, ardından e-Biko tarafından uluslararası alanda düzenlenen yarışmada 'Yazılım Geliştirme Alanında' Dünya ikincisi seçildi. Projenin MOBESE ve sınır güvenliğinde de kullanılabileceği belirtildi.

Geliştirdiği yazılımın 200 metre uzaklıktaki hareketi algılayabildiğini açıklayan 18 yaşındaki Eray Arslan şu bilgileri verdi:

"Hiçbir aparat, hiçbir eklenti gerektirmeksizin, bir kameranın hareketleri algılamasını sağlayan bir yazılım yaptım. Bu sayede, basit bir web kamerasını bile güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz. En ufak bir kıpırdamayı bile algılayabiliyor. Mesela basit bir web kamerası 10 metreden fazla mesafeyi göremezken, bu yazılım sayesinde 200 metre ötedeki bir kol hareketini bile algılayıp size gösterebilir."

Bu yazılımın pek çok alanda kullanılabileceğini anlatan Eray Arslan, basit bir web kamerası internet üzerinden yayın yapar hale getirildiğinde, internetin bulunduğu her yerden, tüm hareketleri izlemenin mümkün olduğunu anlattı.

'OFSAYT'I BELİRLEMEDE KULLANILABİLİR

Bu sistemin futbol maçlarında ofsayt pozisyonunu belirlemek için kullanılabileceğini de kaydeden Eray Aslan açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hareketleri algılayarak, hangi futbolcunun önde olduğu tespit edilebilir. Bu yazılım ayrıca MOBESE'lere entegre edilerek kullanılabilir. Mesela, güvenlik kameraları incelenirken küçük hareketler gözden kaçabilir. Ancak bu yazılım görüntüdeki en ufak hareketleri belirleyerek, daha rahat izlenim sağlıyor. 200 metre uzaklıktaki en ufak bir hareketi bile algıladığından, sınır güvenliğinde de kullanılabilir."

REKTÖRDEN DESTEK

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da, bilgisayar bölümü ögrencisi Eray Arslan'ın yazılım konusunda başarısı desteklediklerini vurgulayarak, 'Eray gibi ögrencilerin kisisel gelişimleri önemlidir. Yeteneklerini geliştirmesi için üniversite olarak her türlü ortamı ve desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz" dedi

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Sakarya Üniversitesi Öğrencisi Eray'ın Projesi, Dünya 2'nciliği Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement