Salihli Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Salihli Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Salihli Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Salihli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

08.04.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Salihli Belediye Meclisi gündeme alınan 22 maddeyi görüşerek karara bağladı. Yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan toplantıda ilk olarak 1 yıllık görev süreleri dolan Encümen ile İmar ve Plan ve Bütçe Komisyonunda görev yapacak üyeler seçildi.

Gizli oyla yapılan seçimlerde Encümen Üyeliğine MHP'den Seçil Can, CHP'den Mehmet Çakır ve AK Parti'den Ferayi Aslan seçildi. Açık oylama ile yapılan seçimlerde İmar Komisyonuna MHP'den Beray Erim, Emre Erol ve Yücel Kaşıkcı, CHP'den Koray Kaplan ve AK Parti'den Mevli Pehlivan, Plan ve Bütçe Komisyonuna ise MHP'den Hasan Dorga, İsa Yıldırım ve Cevdet Zurnacı, CHP'den Mehmet Şanver ve AK Parti'den Cihan Sarı seçildi.

Nisan ayı toplantısında belediye birim müdürü atamalarında yapılan değişiklikler meclise sunuldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Musa Yıldız bu göreve asaleten atanırken, Ruhsat Denetim İşleri Müdürlüğüne de asaleten Selim Ürün atandı. Yıldız ve Ürün, Meclis Üyelerine kendilerini tanıttı. Dolu memur kadrolarında derece değişikliği talebinin görüşüldüğü toplantıda ayrıca 2014 yılı hesap iş ve işlemleri ile ilgili denetim raporu da meclise sunuldu.

Toplantıda ayrıca, Cumhuriyet Mahallesi 2530 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın yol boyu ticaret alanı olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun olarak 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Sarıpınar Mahallesi DSİ sulama kanalı bitişiğinde bulunan park alanının Belediye hizmet alanına dönüştürülmesi için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Namık Kemal Mahallesi 2015 ada, 9 parselde kayıtlı taşınmazın parsel cephesinin dar olması nedeniyle bina kitlesi belirlenmesi talebi, Salihli İmar planı notlarının 41. maddesinin Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin geçici 4. maddesine uyumlu hale getirilmesi talebi, Yörük Mahallesi 3553 ada 12 parselde Can Hastanesine ait hastane binasına yükseklik belirlenmesi ile ilgili imar planı değişikliği ve Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin Salihli elektrik şebekesi tevsili projesi kapsamında 6 adet trafo yeri belirlenmesi hususu komisyondan geldiği gibi kabul edildi. Toplantıda Namık Kemal Mahallesi 289 ada, 30 parsel nolu taşınmazın Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğüne hizmet binası yapılması için kamu hizmet alanına dönüştürülmesi talebi ise İmar Komisyonuna gönderilirken, 6360 sayılı yasa kapsamında ruhsatlandırılacak bina tespit harcının belirlenmesi hususu ise Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

Cumhuriyet Mahallesi 2537 ada, 1 parseldeki spor alanının Gençlik ve Spor Merkezi yapılması amacıyla sosyal tesis alanına dönüştürülmesi talebi ve Şehitler Mahallesi'nde Kipa alışveriş merkezi batısında bulunan park alanının spor alanına dönüştürülmesi talebi imar komisyonuna gönderildi. Bu 2 maddeyi ve 2014 yılı faaliyet raporunu görüşmek için meclis Perşembe günü saat 21.00'de yeniden toplanacak.

Nisan ayı meclis toplantısında Kosova Cumhuriyeti Mamuşa Belediyesine yurt dışı gezi yapılması hususu görüşüldü. Gezi kapsamında, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Kaya ve Yalım Şenkaya, MHP'li meclis üyeleri Seçil Can, Emre Erol, Cevdet Zurnacı, Yunus Candan ve Beray Erim, CHP'li meclis üyeleri Mustafa Mermi, Mehmet Çakır, Abidin Alpaslan ve Mustafa Bulut ile AK Partili meclis üyeleri Hidayet Deniz, Cihan Sarı ve Ferayi Aslan ile Salihli Kosovalılar Dernek Başkanı Abdülhadi Hür'de oluşan heyet 6-10 Mayıs tarihlerinde Kosova'ya gidecek. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement