Salon'da Caz Dolu Bir Hafta - Son Dakika
Kültür Sanat

Salon'da Caz Dolu Bir Hafta

Salon\'da Caz Dolu Bir Hafta

Salon, bu hafta yoğun bir programla izleyicilerle buluşuyor.

22.01.2013 13:08  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en hızlı konser piyanistleri arasında anılan Lubomyr Melnyk, İngiliz caz rock topluluğu Roller Trio ve yeni albüm tanıtım konseriyle Bilal Karaman Salon'un bu hafta ağırlayacağı isimler arasında. Bu hafta sonu Salon sahnesinde gerçekleştirilecek, efsane caz bestecisi Cole Porter'in anılacağı Caz Ağacı'nın konukları ise Başak Yavuz, Bora Çeliker, Ceyda Özbaşarel, Çağıl Kaya ve Şirin Soysal olacak.

23 Ocak Çarşamba, 21.30

Erased Tapes'ten bir isim daha: Usta piyanist Lubomyr Melnyk Salon'da

Piyanoya getirdiği farklı tekniklerle tanınan, süratli, hüzünlü ve şiirsel yorumlarıyla Lubomyr Melnyk, 23 Ocak Çarşamba akşamı saat 21.30'da MasterCard sponsorluğunda Salon sahnesine konuk olacak. Klasik müzik eğitimi alan Lubomyr Melnyk, müziğinde 1970'lerin minimalist müzik akımının etkilerini taşıyor. İlk albümü KMH: Piano Music In The Continuous Mode'u 1979'da yayımlayan Melnyk'in, Peter Broderick, Nils Frahm ve Robert Raths ile işbirliği yaptığı yeni albümü 2013 sonbaharında Erased Tapes etiketiyle yayımlanacak. Dünyanın en hızlı konser piyanistleri arasında anılan Lubomyr Melnyk, farklı bir piyano tekniğiyle icra edilen "Continuous Music" adlı türün öncüsü olarak da tanınıyor. Konser biletleri 30 TL (numarasız oturmalı) ve 20 TL (öğrenci).

24 Ocak Perşembe, saat 21.30

İngiltere genç caz sahnesinin parlayan ismi Roller Trio

İngiliz caz rock topluluğu Roller Trio, deneysel ve geleneksel caz sound'larını birleştirdiği müziğini, Garanti Caz Yeşili kapsamında 24 Ocak Perşembe akşam saat 21.30'da Salon takipçileriyle paylaşacak. James Mainwaring, Luke Wynter ve Luke Reddin-Williams'ın üniversite yıllarında bir araya gelmesiyle kurulan Roller Trio, kendi adını taşıyan ilk albümünü Şubat 2012'de yayımladı. Bu albümle 2012 Mercury Ödülleri'ne aday gösterilen Roller Trio, İngiltere caz sahnesinin en heyecan verici grupları arasında gösteriliyor. Konser biletleri, 25 TL ve 15 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

25 Ocak Cuma, saat 21.30

Bilal Karaman, yeni albümünü ilk defa Salon'da çalacak

Bu yıl 19.  İstanbul Caz Festivali kapsamında dünyaca ünlü müzisyen Marcus Miller ile Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleştirdiği performansla herkesi kendine hayran bırakan gitar virtüözü Bilal Karaman, 25 Ocak Cuma akşamı saat 21.30'da yeni albümü Patika'nın tanıtım konseri için Salon'a konuk olacak. 11 yaşından beri gitar çalan Karaman, Türkiye ve yurtdışında pek çok konser verdi, önemli müzisyenlerle projelerde ve festivallerde yer aldı. 2009 yılında Nardis Caz Gitar Yarışması'nda birinci olan Karaman'ın ilk solo albümü Bahane, 2011 yılında yayımlandı. Konser biletleri, 25 TL (masalı düzen), 20 TL (ayakta), 15 TL (öğrenci).

26 Ocak Cumartesi, saat 22.30

Caz Ağacı'nın bu ayki konuğu "Cole Porter"

2011 yılından bu yana her yılın Ocak, Mart ve Mayıs aylarında düzenlenen Caz Ağacı gecesinde, İstanbul caz sahnesinin önde gelen müzisyenleri, caz müziğin efsanelerini anmaya devam ediyor. Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında, Salon ve NU-DC işbirliğiyle, 26 Ocak Cumartesi gecesi saat 22.30'da Salon'da yapılacak Caz Ağacı'nda, Amerikalı efsane caz bestecisi Cole Porter anılacak. Gecede Cole Porter bestelerini yorumlayacak şarkıcılar arasında Başak Yavuz, Bora Çeliker, Ceyda Özbaşarel, Çağıl Kaya ve Şirin Soysal yer alacak. Orkestrada ise Adem Gülşen (piyano), Tamer Temel (tenor saksofon), Baran Say (kontrbas), Erdem Göymen (davul) olacak. Mozk'un giyim desteğiyle düzenlenecek Cole Porter gecesinin sunuculuğunu Vedat Özdemiroğlu yapacak. İlk yılında Billie Holiday, Ella Fitzgerald ve Nina Simone geceleriyle seyirciyi buluşturan Caz Ağacı, 2012'de Frank Sinatra, Ray Charles ve Antonio Carlos Jobim'i selamladı. Caz Ağacı, Mart 2013'te George Gershwin, Mayıs 2013'te ise Duke Ellington gecelerinde cazseverlerle buluşacak. Gecenin biletleri 30 TL (ayakta) ve 20TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Salon'da Caz Dolu Bir Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement