Samgaz Düşük Tüketim Fatura Limitlerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Samgaz Düşük Tüketim Fatura Limitlerini Açıkladı

Samgaz Düşük Tüketim Fatura Limitlerini Açıkladı

SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara, yaz döneminde doğal gaz tüketiminin düştüğünü belirterek, “Tüketimin 10 m³'ün altında olduğu durumlarda doğal gaz faturaları tahakkuk edilmemekte, bu durumlarda düzenlenen ‘Yetersiz Endeks Bildirim Belgesi’ doğal gaz abonelerinin sayaç mahalline bırakılmaktadır” dedi.

23.05.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara, yaz döneminde doğal gaz tüketiminin düştüğünü belirterek, "Tüketimin 10 m³'ün altında olduğu durumlarda doğal gaz faturaları tahakkuk edilmemekte, bu durumlarda düzenlenen 'Yetersiz Endeks Bildirim Belgesi' doğal gaz abonelerinin sayaç mahalline bırakılmaktadır" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara, Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 4. maddesinde "Dağıtım şirketi, mekanik sayaç kullanan abonelerin sayaç endekslerini müşteri bazında bir önceki okuma tarihine göre artı-eksi iki günden fazla sapma olmayacak şekilde, aylık okur. Ancak, dağıtım şirketi, 50 metreküpe ulaşmayan aylık tüketimleri o dönem için faturalandırmama hakkına sahiptir. Doğal gaz kullanım faturaları metreküp ve kWh enerji miktarı bazında müşteriye fatura edilir" hükmünün yer aldığını hatırlattı.

Kenan Şara, "Doğal gaz sayaç okuma ve faturalandırma işlemleri her ay periyodik olarak; doğal gaz sayaç endekslerinin yerinde okunması ile gerçekleştirilmekte; fatura ve/veya bildirim belgeleri abonelerimizin sayaç mahalline bırakılmaktadır. El terminalleri ile sayaç okuma işlemleri kapsamında 10 m³ altında gerçekleşen tüketimlere faturalandırma işlemleri yapılmamakta ve tüketim bir sonraki döneme devir etmektedir. Abonelerimizi bu hususta dikkatli olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Açıklamasında ödeme noktalarına da değinen Şara şunları kaydetti: "Abonelerimiz borç tutarlarını ve faturalarının ödenip ödenmediği hususunu, internet sayfamız 'www.samgaz.com.tr' üzerinde bulunan borç sorgu menüsünden kontrol edebildikleri gibi yasal faturalarının yanı sıra elektronik ortamda faturalarını da e-fatura kayıt listemize ücretsiz kayıt yaptırarak takip edebilirler." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samgaz Düşük Tüketim Fatura Limitlerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement