Şampiyon Atıcının Yeni Hedefi Olimpiyatlar - Son Dakika
Spor

Şampiyon Atıcının Yeni Hedefi Olimpiyatlar

Yusuf Dikeç, 2016 ve 2020 olimpiyatlarında Türkiye'ye yeni altın madalyalar kazandırmayı hedefliyor.

26.06.2013 11:18  Güncelleme: 11:25

MUSTAFA ÇİFTÇİ - 17. Akdeniz Oyunları'nda erkekler havalı ateşli silahlar 50 metre serbest tabanca kategorisinde altın madalya kazanan milli sporcu Yusuf Dikeç 2016 ve 2020 olimpiyatlarında Türkiye'ye yeni altın madalyalar kazandırmayı hedefliyor.

Erdemli Atış Poligonu'nda yapılan erkekler havalı ateşli silahlar 50 metre serbest tabanca kategorisinde rakiplerini geride bırakarak altın madalya kazanan Dikeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen oyunların Türk sporcuların prestiji açısından önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin önümüzdeki süreçte daha büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacağına inandığını belirten Dikeç, "Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan büyük bir organizasyonda altın madalya almak ayrı bir onur ve gurur. Aldığım madalyayı Türk milletine armağan ediyorum. Madalyaların bununla sınırlı kalmayacağının bilinmesini istiyorum. Bundan sonra daha çok çalışarak ülkemize yeni gururlar yaşatmak boynumuzun borcu. Aldığımız madalyalar Türkiye'de pek tanınmayan atıcılık sporunun adını duyurma adına önemli bir fırsat. Umarım madalyalar bu spora yeni gençler kazandırır. O gençler de bize yeni dünya rekorları kırar" diye konuştu.

-"Dualarımız 2020 olimpiyatlarının ülkemizde yapılması yönünde"

Türk sporcuların ilerleyen zamanlarda daha büyük başarıların sahibi olacağına inandığını dile getiren Dikeç şunları söyledi:

"Alınan madalyalar gençlerin başarı isteklerini kamçılıyor. Onun için başarıya aç olan Türk sporcuları daha yeni başarılara da imza atacaktır. Atıcılıkta istiklal marşımızı birincilik kürsüsünden okutmak için çok çalıştık, mücadele ettik. Emeğimizin karşılığını aldık. Türk milletine yeni bir gurur yaşattık. Ülkemizde yapılan organizasyonu altınla taçlandırdık. Bundan sonraki hedefimiz 2016 ve 2020 olimpiyatlarında Türkiye'ye yeni altın madalyalar kazandırmak. 2020 olimpiyatları ülkemizde yapılırsa atıcılıkta ülkemizin daha fazla madalya kazanacağı inancındayım. Dualarımız 2020 olimpiyatlarının ülkemizde yapılması yönünde."

-Öztürk: "Basamak basamak başarıları omuzlayacağız"

Atıcılık erkekler havalı tüfek 10 metre mücadelesinde gümüş madalya kazanan Halil İbrahim Öztürk ise atıcılık sporunda Türkiye'ye tarihi madalyalar kazandırdıklarını söyledi.

Akdeniz Oyunları havalı tüfek 10 metre mücadelesinde ilk madalyayı kazandırdığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"2005 yılında aynı kategoride bronz madalyanın sahibi olmuştum.  Bu yıl bu başarıyı ikinciliğe çıkardık. İnşallah basamak basamak başarıları omuzlayacağız. Hedefimiz 2016 olimpiyatları. Olimpiyatlarda yarışacağımız rakiplerimiz karşısında böyle bir üstünlüğü elde etmek bizim için mutluluk verici. Elediğimiz rakiplerin içerisinde olimpiyat şampiyonları da vardı. 2003 yılında başladığım bu sporda 2004 yılında milli oldum. 2005 yılında hem Türkiye rekoru hem de Akdeniz Oyunları 3'üncülüğüyle milli takıma başarılar kazandırarak bugüne kadar geldik. Hedefimiz bundan sonra katılacağımız bütün olimpiyatlarda altın madalya almak." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şampiyon Atıcının Yeni Hedefi Olimpiyatlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement