Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun\'dan Kısa Kısa

Kavak İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Yangöz, Akşemseddin İmam Hatip Anadolu Lisesi erkek öğrenci pansiyonunda denetim yaptı.

28.12.2017 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavak İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Yangöz, Akşemseddin İmam Hatip Anadolu Lisesi erkek öğrenci pansiyonunda denetim yaptı.

Denetimde çalışmalar hakkında pansiyon ve yemekhane görevlilerinden bilgi alan Yangöz, yemek kontrolünde bulunarak öğrencilerin memnuniyeti konusunda taleplerini dinledi.

Yangöz, ilçe merkez ve mahallerdeki diğer öğrenci pansiyon ve yemekhanelerinde de denetimlerde bulunacaklarını söyledi.

Kavak'ta kuduzla mücadele çalışmaları

Kavak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlık Şubesi tarafından kuduzla mücadele çalışmaları kapsamında 760 kedi ve köpek aşılandı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Taş, alınan tedbir ve yapılan aşı çalışması sonucunda ilçede kuduz görülmediğini belirtti.

Kuduzun genelde doğada yaşayan yaban hayvanlarından kaynaklandığına işaret eden Taş, gerek düzenledikleri toplantılarda, gerekse hastalıklarla mücadele kapsamında gittikleri mahallelerde diğer hastalıklarda olduğu gibi kuduz hakkında da bilgi verdiklerini anlattı.

Evcil köpeklerin doğada yaşayan yaban hayvanlarıyla karşılaşabildiğini belirten Taş, "Vahşi hayvanlardan kuduz hastalığı da taşıyanları oluyor. Vahşi hayvanlara aşı yapmamız mümkün değil. Bu durumda evcil hayvanların hastalığa yakalanmaması ve evcil hayvanlarla temasta bulunan insanların zarar görmemesi için çalışma yapmamız lazım." diye konuştu.

Taş, vatandaşları kedi ve köpeklerini kuduza karşı tedbir olarak aşı yaptırmayı ihmal etmemeleri konusunda uyardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement