Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Ladik Belediye Başkan Selim Özbalcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

29.08.2018 14:06

Ladik Belediye Başkan Selim Özbalcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Özbalcı mesajında, Kurtuluş Savaşı'nı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi'nin 96'ncı yıl dönümünü büyük gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Özbalcı, mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Her yıl gelen ağustos ayında millet olarak 26 Ağustos 1071'de Anadolu'nun kapılarını Türk Milleti'ne açan Malazgirt Meydan Muharebesi'ni, 30 Ağustos 1922'de Anadolu'nun kapılarını düşmanlara kapatan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni hatırlarız.

30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır."

Çiftçilere "anız ateşi" uyarısı

Kavak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergin Taş, anız yangınların tarlalara fayda yerine zarar verdiğini söyledi.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anız yangınlarının toprağın yapısının bozduğunu, topraktaki faydalı organizmaların yangınla öldüğünü belirtti.

Dolayısıyla hububat veriminin de olumsuz etkilendiğine işaret eden Taş, "Toprağın üst tabakasında yaşayan ve toprakta verimliği sağlayan mikroorganizmalar anızla yanmaktadır. Bu sene ilçemizde yaşanan kuraklık nedeniyle özellikle buğday, arpa ve yulaf gibi ekili arazilerde istenilen seviyede büyüme olmadı. Teknik personelimiz de biçerdöver operatörlerine hasadın mümkün olduğu kadar alt kısımdan yapılmasını istedi. Arazilerimizdeki anızlar çok kısa. Tarımı zorlaştıracak durumda değil." dedi.

Yaptıkları toplantılarda, gittikleri köy ve mahallelerde vatandaşlara anız yakmanın kar yerine zarar getirdiğini anlattıklarını dile getiren Taş, "Bir şeyin yanması, özelliğinin bozulmasına neden oluyor. Ayrıca alevler ormanlara da sıçrayabilmekte. Bu nedenle çiftçilerimizin her yönüyle zararlı olan anız yakma uygulamasından kaçınması gerekir." diye konuştu.

Taş, anız yangınına sebebiyet verenler hakkında hem kanuni ve hem de hukuki cezalar uygulandığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement