Sandıklı'da Haşhaş Çiçekleri Görsel Şölen Oluşturuyor - Son Dakika
Yaşam

Sandıklı'da Haşhaş Çiçekleri Görsel Şölen Oluşturuyor

Sandıklı\'da Haşhaş Çiçekleri Görsel Şölen Oluşturuyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin denetimi altında yetiştirilen haşhaş çiçekleri, mor-beyaz renkleriyle çekim alanı oluşturuyor. Yöre halkının önemli geçim kaynakları arasında yer alan haşhaş tarlaları, kırmızı renkli gelincik ve yabani otlarla birlikte güzergahta görsel şölen oluşturuyor. Doğa tutkunu Asım Yıldız, haşhaş tarlalarının farklı renklerdeki uyumunun güzel bir manzara oluşturduğunu söyledi ve bu görselliği görenlerin fotoğraf çekmeye kayıtsız kalamadığını belirtti.

08.06.2023 10:18

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde ekimi yapılan haşhaş çiçeklerinin mor-beyaz renkleri çekim alanı oluşturuyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) denetimi altında yetiştirilen haşhaş, yöre halkının önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor.

İlçenin köyleri başta olmak üzere, Afyonkarahisar - Antalya kara yolunda çiçek açan haşhaş tarlaları, aralarında kırmızı renkli gelincik ve yabani otlarla güzergahta görsel şölen oluşturuyor.

Doğa tutkunu Asım Yıldız, gazetecilere, haşhaş tarlalarının farklı renklerdeki uyumunun güzel bir manzara oluşturduğunu söyledi.

Bu görselliği görenlerin fotoğraf çekmeye kayıtsız kalamadığını aktaran Yıldız,"Bu renklerin olduğu güzel tarlalarda fotoğraf çektiriyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Sandıklı'da Haşhaş Çiçekleri Görsel Şölen Oluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement