Sarıyer'de Olaylı Yıkım - Son Dakika
Güncel

Sarıyer'de Olaylı Yıkım

Sarıyer\'de Olaylı Yıkım

Evinin Yıkılmasına Karşı Çıkan Genç Çatıdan Atladı.

14.12.2010 12:40  Güncelleme: 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıyer Maden Mahallesi Çıkmaz Sokak'ta bulunan Ömer Topçu'ya ait iki gecekondu, Boğaz Öngörünüm Bölgesi'nde olduğu için yetkililer tarafından yıkım kararı çıkarıldı.

Bu sabah yıkım için gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Topçu ailesinin direnişiyle karşılaştı. Olay yerine çevikkuvvet ekiplerinin de gelmesiyle yıkıma başlandı .

Bu sırada görevliler direnişle karşılaştı. Yıkım ekiplerine engel olmak isteyen Dilber Özkan, Sevim Topçu, Hüseyin Topçu ve aynı aileden bir genç kız, polis ekipleri tarafından yıkım alanından uzaklaştırıldı. Tam bu sırada Dilber Özkan'ın kocası olduğu öğrenilen Nezih Özkan bir gecekondunun çatısına çıkarak koşmaya başladı.

Özkan çatıdan aşağıya atlayınca bacağını kırdı. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı. Olay yerinde bulunan sağlık ekipleri Özkan'a müdahale ederek hastaneye kaldırdı. Yıkımın ardından belediye ekipleri olay yerinden ayrıldı.

Yıkım sırasında polis aracında tutulan gecekondu sakinleri de yıkımın tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Dilber Özkan'ın 5 yaşındaki oğlu da çevikkuvet ekiplerinin kucağında polis aracından getirilerek ailesine teslim edildi. Dilber Özkan, tapularının olduğu halde evlerinin yıkıldığı öne sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıyer'de Olaylı Yıkım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement