Scootera binen vatandaşın yolculuğu 80 kuruşla başladı, 314 TL ceza ile bitti - Son Dakika
3.Sayfa

Scootera binen vatandaşın yolculuğu 80 kuruşla başladı, 314 TL ceza ile bitti

Antalya'da dakika başı 80 kuruş olan scootera binen vatandaşlar, polis ekiplerinin denetimiyle karşılaştı. Ekipler, uygunsuz şekilde scooter kullandığı gerekçesiyle kişilere 144 lira ile 314 lira arasında ceza yağdı.

25.10.2021 18:29  Güncelleme: 11:12

Polis ekipleri, kullanımları gittikçe yaygınlaşan ancak denetlenmedikleri durumda hem sürücülerinin hem de vatandaşların sağlığını tehlikeye atan scooterlara yönelik denetim yaptı. Denetim kapsamında uygunsuz scooter kullandıkları belirlenen kişilere ceza yazıldı.

4 KİŞİYİ CEZA KESİLDİ

80 kuruşla başladıkları yolculuk 314 TL ile bitti

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan denetimde, scooter kullanan gençler tek tek durduruldu. Sürücülere sürüş kurulları hatırlatılarak uymaları konusunda uyarılar yapıldı. Denetimde Karayolları Trafik Kanunu kapsamında, kaldırımda scooter kullanan 4 kişiye 144 lira ile 314 lira arasında değişen miktarlarda para cezası uygulandı. Yedikleri cezalar ile hayatlarının şokunu yaşayan bazı gençler ise scooterlarını elektrik direklerine park ederek uzaklaştı.

80 kuruşla başladıkları yolculuk 314 TL ile bitti

"5 DAKİKA FALAN BİNDİM 314 TL'YE MAL OLDU"

Yaya yolunda kullanmaktan ötürü 314 TL para cezası yazılan Abdullah Durhan, "Dakikalık olarak kiralanıyor. 80 kuruş dakikası. Bir 5 dakika falan bindim. 314 TL ceza yedim. Kurallara uymadığım için pişmanım. Yaya yolunda kullandığım için ceza yedim. Nerede kullanılacağını öğrendim. Ceza yiyeceğim hiç aklıma gelmezdi. Ceza sürpriz oldu" dedi.

"DAKİKA ÜZERİNDEN ÜCRETLENDİRİLİYOR"

Ceza yiyen bir diğer genç Efe Eroğlu ise "144 TL para cezası yedim. Kanun kanundur, ben kanuna uyarım. Antalya'da bu bölgede özellikle bu yolun kullanılması gerekiyor. Tramvay yolunu kullandım. Cezayı öderim. Açılış ücreti 2 TL alınıyor. Dakika üzerinden ücretlendiriliyor. Dakikası 70-80 kuruş olarak biliyorum. 10 dakika falan oldu ben bineli" dedi.

80 kuruşla başladıkları yolculuk 314 TL ile bitti
Scootera binen vatandaşın yolculuğu 80 kuruşla başladı, 314 TL ceza ile bitti
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Scootera binen vatandaşın yolculuğu 80 kuruşla başladı, 314 TL ceza ile bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • serdal şimşek: Yürüyün kardeşim yürüyün.Yağlarınız erisin. Ceza da yemezsiniz. Tembellik yapmayın. 5 1 Yanıtla

Advertisement