SEDAŞ'tan Öğrencilere Eğitim - Son Dakika
Güncel

SEDAŞ'tan Öğrencilere Eğitim

SEDAŞ\'tan Öğrencilere Eğitim

Öğrenciler SEDAŞ'ta elektriği verimli ve dikkatli kullanmayı öğrendiler.

10.03.2012 15:16

SEDAŞ'ın faaliyetlerini ve elektrik dağıtım sisteminin işleyişini öğrenmek isteyen öğrencilere kapılarını açan SEDAŞ, elektriğin verimli ve can güvenliği açısından dikkatli kullanımını da öğrencilere anlattı.

Şehit Mustafa Özen İlköğretim Okulu 6/D sınıfına kapılarını açan SEDAŞ, fen bilgisi öğretmenleri Gülşah Girginer ve Müdür yardımcısı Selami Can, eşliğinde SEDAŞ'a gelen öğrencilere, SEDAŞ Eğitim salonunda SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından tanıtım yapıldı. Öğrencilerin elektrik dağıtım sistemiyle ilgili pek çok konuda bilgilenmeleri için Alçak Gerilim Ölçüm Birimi ve Teknik Olmayan Kayıplar birimi mühendisleri Oğuzhan Oğuz, Turgut Önder, Salih Atacan tarafından da öğrencilere pek çok konuda bilgiler verildi.

SEDAŞ'ın açık kapı uygulaması kapsamında SEDAŞ'ı ziyaret eden öğrenciler, SEDAŞ eğitim salonunda elektrik enerjisinin hayatımızdaki önemi, elektrik enerjisinin elde edilmesi, enerjinin verimli kullanılması, elektriğin dikkatsiz kullanılması halinde insan hayatında nelere malolacağı, elektrik enerjisi kullanımı sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği, SEDAŞ'ın nasıl kayıp kaçakla mücadele ettiği ve kaçak elektriğin olumsuz sonuçları ile elektronik sayaçlara neden akıllı sayaç denildiği, SEDAŞ'ın görev yaptığı illerde elektrik tüketim artış hızının Türkiye ortalamasının neredeyse iki katı olduğu, bu nedenle tüketicilerin elektrik ihtiyacının karşılanması için SEDAŞ'ın bu yılda 65 Milyon TL'lik enerji yatırımı yapmayı hedeflediği, SEDAŞ'ın yaptığı tesisler hakkında da öğrencilere bilgiler aktarıldı. Öğrencilerden gelen soruları da SEDAŞ'ın uzman mühendisleri cevapladı.

Öğrenciler enerjinin nasıl üretildiğine ve şehirler arasında nasıl iletildiği ile elektriğin nasıl dağıtıldığına dair sorular sordular. Şehri besleyen TEİAŞ'a ait 380 bin voltluk iletim hatlarından, elektriği önce 154 bin volta ve daha sonra 34 bin 500 volta indiren trafo indirici merkezi tesislerini çevresinde dolaşarak yöneticilerden bilgi alma imkanı bulan öğrenciler, TEİAŞ Yük Dağıtım Müdürlüğüne gittiklerinde burası da "Uzay Üssü" gibi dediler. Öğle yemeğinde çalışanlarla birlikte aynı yemekhanede ikramda bulunulan öğrenciler, gezinin kendileri için çok faydalı ve geziden mutlu olarak döndüklerini ifade ederken, Öğretmenleri Gülşah Girginer öğrencilerin bilgilenmesine katkı sağlayan SEDAŞ yönetici ve çalışanlarına çok teşekkür ettiklerini belirttiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SEDAŞ'tan Öğrencilere Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement