Seher'in Kadınları" Adlı Oyun Beğeni Topladı - Son Dakika
Yaşam

Seher'in Kadınları" Adlı Oyun Beğeni Topladı

Seher\'in Kadınları" Adlı Oyun Beğeni Topladı

Milli Mücadelenin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikayesinin işlendiği “Seher’in Kadınları” adlı tiyatro oyunu Bilecik Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tiyatro severlerle buluştu.

28.02.2018 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Mücadelenin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma'nın hikayesinin işlendiği "Seher'in Kadınları" adlı tiyatro oyunu Bilecik Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tiyatro severlerle buluştu.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde tiyatro severlerle buluşan "Seher'in Kadınları" adlı oyun 2 seans şeklinde tiyatro severlerle buluşurken, Emin Özbey ve Nazlı Çığan'ın yazdığı oyunda; Nazlı Çığa, Mehmet Tokat ve Soner Türker sahne aldı.

Bilecik Belediyesi eliyle güzel ve anlamlı bir çalışmaya daha imza atıldığına vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ise yaptığı açıklamada, "2018 Şubat ayı Kültür ve Sanat etkinlikler kapsamında tiyatro şehri Bilecik'imizde başka bir güzelliği daha yaşadık. Milli mücadelemizin kadın kahramanlarından biri olan Üsteğmen Kara Fatma'nın hikayesinin işlendiği "Seher'in Kadınları" adlı tiyatro oyununu izledik. Milli mücadelenin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma'nın hikayesi başta olmak üzere savaş yıllarında kadınların üstlendikleri tarihi görevler duygusal bir dille anlatıldı. Tarihimizde çok önemli bir yer kaplayan Kara Fatmalar, Nene Hatunlar, Şerife Hatunlar halen dimdik ayaktadır. Kadınlarımızın büyük azmi, özverisi ve mücadele ruhu tarihimizde çok önemli bir yer kaplamıştır. Milli Mücadele yıllarında kadınlarımızın ortaya koyduğu sahiplenme ruhu takdire şayandır, vatan uğruna şehit olan ve ebediyete intikal eden istiklal savaşı gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Oyun sonunda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından, oyunculara çeşitli hediyeler takdim edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Seher'in Kadınları' Adlı Oyun Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement