Sekiz Dakikalık Uçuş İçin Çevreciler Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Sekiz Dakikalık Uçuş İçin Çevreciler Tepki Gösterdi

Çevreciler dünyanın en kısa tarifeli uçuşunu mercek altına aldı.

03.11.2016 17:26

Çevreciler dünyanın en kısa tarifeli uçuşunu mercek altına aldı. Avusturya'nın 'People's Viennaline' Hava Yolları Almanya'nın Friedrichshafen ile komşusu İsviçre'nin St. Gallen- Altenrhein arasında 8 dakikalık uçuş, her iki komşu ülkenin Yeşiller Partisi ve çevreci dernekleri tarafından eleştiriliyor.

Almanya'nın en büyük gölü üç ülke Avusturya, İsviçre ve Almanya'ya sınır olan 'Bodensee' gölü üzerinde dünyanın en kısa uçuşlarından biri olan seferin hava mesafesi 20 kilometre yerden ise 70 kilometre civarında. Uçak seferini eleştiren çevreciler karayoluyla 1 saat süren yolculuğa alternatif olarak trenle gidilmesini tavsiye ediyor. 'People's Viennaline' Hava Yolları ise bu güzergahta ilk seferini 2 Kasım Çarşamba günü yaptı. Günde iki seferle hizmet vermeyi hedefleyen uçak şirketi yoğun ilgiden memnun olmasının yanı sıra eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını, kısa seferlerin çevreyi kirletmediğini savunuyor.

En Kısa Yolculukta 2 Milyon Rekoru Kırıldı

Dünyanın en kısa uçak yolculuğunun diğer bir adresi ise İskoçya'da. Uçak yolculuğunun mesafesi sadece 2.7 kilometre. İskoçya'nın Orkney ile Westray- Papa Westray adaları arasındaki yolculuk süresi sadece 2 dakika sürüyor. Elverişli hava şartlarına göre seyahat süresi 47 saniyeye düşüyor. Kısa uçak seferi 8 kişilik pervaneli uçaklarla 1967 yılından bu yana Loganair Hava Yolları tarafından yapılıyor. Geçtiğimiz Pazartesi günü ise uçak şirketi 2 milyon yolcusu İskoçyalı Bankacı Anne Rendall'e bir buket çiçekle teşekkür etti. - Almanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sekiz Dakikalık Uçuş İçin Çevreciler Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement