Selanik-Karadeniz Kültür ve Turizm Gezisi - Son Dakika
Güncel

Selanik-Karadeniz Kültür ve Turizm Gezisi

Selanik-Karadeniz Kültür ve Turizm Gezisi

Kuzey Yunanistan'dan gelen ve Samsun, Ordu ve Sinop illerinde gezi, inceleme ve pazar araştırma ve tanıtım turlarında bulunacak olan heyet, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın konuğu oldu.

31.05.2012 14:48

Kuzey Yunanistan'dan gelen ve Samsun, Ordu ve Sinop illerinde gezi, inceleme ve pazar araştırma ve tanıtım turlarında bulunacak olan heyet, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın konuğu oldu.

Samsun Mübadele Derneği ile THY'nin ortaklaşa düzenledikleri, "Selanik-Karadeniz Kültür ve Turizm" konulu geziye katılan 15 kişilik ekip 30 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Samsun, Ordu ve Sinop illerinde pazar araştırmaları ve tanıtım turuna çıktı. Gezi sırasında çeşitli kurumları da ziyaret eden ve aralarında Selanik Belediyesi Kültür ve Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Spyriden Pengas, Selanik Seyahat Acenteleri Birliği Başkan Yardımcısı Stefanos Hatzimanolis,Selanik Turizm Organizasyon Başkanı Nikolaos Sapountzis, Türk Haya Yolları (THY) Selanik Müdürü Utku Yazan'ın da bulunduğu Kuzey Yunanistanlılar, Samsun Mübadele Derneği Başkanı Salih Meriç, Başkan Yardımcısı Ersin Kasap nezaretinde Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'yı da ziyaret ettiler.

Kuzey Yunanistan'dan gelen konukları ağırlamaktan son derece memnun olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Ben ilişkilerimin doğrudan birebir, yalansız, dolansız olmasına dikkat ederim. Sizlerle de böyle bir ilişki içerisinde olabiliriz. Bu nedenle ziyaretiniz beni son derece memnun etti. En kısa zamanda ben de sizi ziyaret etmeye çalışacağım. Ben kentler arası ilişkilerin gelişmesinden yanayım. Biz Atakum olarak turizm alanında ciddi gelişmeler kaydetmek istiyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buna katkı sağlayabilirsiniz. Sizin oradan bir kardeş şehir edinmek de isteriz" dedi.

Son derece sıcak ve samimi bir şekilde karşılandıklarını ve kendilerine gösterilen misafirperverlik karşısında duygulandıklarını söyleyen Yunanlı konuklar, Başkan Burma'ya Selanik ile ilgili pek çok kitap, broşür ve CD hediye ederken, belediye binasın önünde bir de hatıra fotoğrafı çektirdiler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Selanik-Karadeniz Kültür ve Turizm Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement