Selçuk'ta Turizm Sorunları Masaya Yatırldı - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Turizm Sorunları Masaya Yatırldı

Selçuk\'ta Turizm Sorunları Masaya Yatırldı

Selçuk'ta 2014 yılı ilçe Kültür ve Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı başkanlığında gerçekleşti.

29.04.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk'ta 2014 yılı ilçe Kültür ve Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı başkanlığında gerçekleşti. Bölgedeki turizmcilerin büyük katılım gösterdiği ve 19 maddenin görüşüldüğü toplantıda turizm sorunları masaya yatırılarak tartışmaya açıldı.

Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı Başkanlığında düzenlenen toplantıya Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, İlçe Emniyet Müdür Uğur Er, Müze Müdürü Cengiz Topal, İlçe Turizm Danışma Müdürü Mehmet Falakalı ile Oda Başkanları, bölgedeki otel sahipleri ve turizmciler katıldı.

Turizm sezonu boyunca dikkat edilmesi gereken 19 maddeden oluşan turizm sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konular bir bir ele alınarak tartışılmaya açıldı. Selçuk kaymakamı Ayhan Boyacı, 2014 yılı yaz dönemine girerken örf ve adet haline gelmiş olan bu toplantıları yapmaya devam edeceklerini belirterek; burada önemli olanın bugüne kadar yapılan toplantılarda ne gibi kararlar alındığını, bu kararlar üzerinde nasıl bir uygulama yapıldığını e gelecekte de neler yapılması gerektiği konusunda bu tür toplantıların oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Bu tür toplantıların sadece turizm için değil, ufak işletmelerden, büyük işletmelere kadar her sektör için yapılması gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Boyacı, "Yöremiz geçmiş yıllarda zengin tarım faaliyetleri olan, kültürel ve doğal yapısı, turistik önemi, özelliği, potansiyeli yüksek bir ilçedir. Yöremizde turizmin aradığı her şey bulunmaktadır. Bu bizim için çok önemli bir avantajdır. Turizmin çok önemli etkenlerinden biri olan ulaşım kolaylığı ilçemiz için çok önemli. Çünkü yerli ve yabancı turistler; hava yolu, kara yolu, deniz yoluyla her yönden çok hızlı bir şekilde ilçemize geliyorlar ve bu da turizm sektörünü oldukça rahatlatıyor. Bunun yanında alt yapı da çok önemlidir. İlçemizin bu konuda herhangi bir sıkıntısı yoktur. Ayrıca asayiş ve güvenlikte turizm için büyük önem taşımaktadır" dedi.

Turizm sektöründe güler yüzlü olmanın önemine ve tine buna eş değer olarak yiyecek-içecek çeşitlerinin yanı sıra gıda çeşitlerinin de kalitesine büyük önem verilmesi gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Boyacı, toplantıya katılan Oda Başkanları ile turizm sektöründe hizmet veren işletme sahiplerinin sorunlarını dinledi. Tartışmaya açılan sorunlar üzerinde değerlendirme yapan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İlçe Turizm Danışma Müdürü Mehmet Falakalı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir ve Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal çözüm üretilmesi gerekn konuları not aldılar.

Oldukça yararlı olduğuna inanılan toplantının görüşmeye ve tartışmaya açılan 19 maddenin başlıkları şöyle: Genel Denetleme Komisyonunun oluşturulması, gürültü kirliliğinin engellenmesi, Turizm sezonunda inşaat yasağının alınması, motosiklet kullanımının sınırlandırılması, restoran, birahane ve kafelerdeki fiyat tarifelerinin belirlenmesi ve ayrıca bu sektörde kılık kıyafet konularına dikkat etmeleri, kaldırım işgallerinin önlenmesi, elde satış ve mangırcıların engellenmesi, St.Jean Kilisesi ve Kale civarının madde bağımlılarından arındırılması, hileli ve güven sarsıcı satışların önlenmesi, Efes Alt kapıdaki faytoncuların çalışmalarının gözden geçirilmesi, Efes Üst kapıda bekleyen büyük işletme elemanların gözden geçirilmesi, ayakkabı boyacılarının faaliyetlerinin gözden geçirilmesi, Safari tur yapan Acentelerin gözden geçirilmesi, kaçak seyahat acenteciliği faaliyetlerinin ve kaçak rehberlik faaliyetlerinin önlenmesi, Turizm hekimliğinin uygulanması, taşıma hizmetlerinde disiplinin sağlanması, Tusan Otel önündeki taksicilerin gözden geçirilmesi, açıkta gıda üretimin önlenmesi ve son olarak Efes Ören yerlerindeki fotoğrafçıların düzenlenmesi.

Toplantı sonunda konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediyesi olarak kendi üzerlerine düşen tüm faaliyetlere ve uygulamaları gözden geçirerek, buna katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Son olarak, tüm katılımcılar, alınan kararların biran uygulanması temennisinde bulundular. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Turizm Sorunları Masaya Yatırldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement