Şerafettin Elçi'den "Pkk Büroları Kapatılmayacak" İddiası - Son Dakika
Dünya

Şerafettin Elçi'den "Pkk Büroları Kapatılmayacak" İddiası

Eski Bayındırlık Bakanlarından Şerafettin Elçi, Irak’taki Pkk Bürolarının Kapatılacağı Yönündeki Açıklamaları, "pkk Büroları, Kampları Kapatılmayacaktır. Kürt Liderler Böyle Bir Adım Atmayacaklardır" Sözleriyle Değerlendirdi.

03.08.2006 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Bayındırlık Bakanlarından Şerafettin Elçi, Irak’taki PKK bürolarının kapatılacağı yönündeki açıklamaları, “PKK büroları, kampları kapatılmayacaktır. Kürt liderler böyle bir adım atmayacaklardır” sözleriyle değerlendirdi.

Elçi, BBC Türkçe Servisi’ne yaptığı açıklamada Irak’ın halen kendi asayişini sağlayamadığına dikkat çekerken Kuzey Iraklı Kürtlerin kendilerine zarar vermeyen PKK gibi bir örgüte karşı harekete geçmeyeceğini öne sürdü. Elçi şunları kaydetti:

“Kürdistan Federe bölgesi halen bu konulardaki hassasiyetini koruyor. Durup dururken şu anda kendisine hiç zarar vermeyen PKK gibi bir örgüte bulaşıp böyle bir problemi başına bela olarak sarmak istemiyor. Ama eğer PKK’nın oradaki varlığı ciddi bir biçimde kendilerine zarar verirse, elbette ki bunlar buna müsaade etmeyecekler. Çünkü PKK da Kürttür, oradaki yönetimde Kürttür. Şimdi hiçbir Kürt yöneticisi rahatsızda olsa durup dururken çok zorunlu olmazsa Kürtleri birbirine kırdırtmak istemez.”

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Şerafettin Elçi'den 'Pkk Büroları Kapatılmayacak' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement