Serpil Öğretmenin Sanığına 4 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Serpil Öğretmenin Sanığına 4 Yıl Hapis Cezası

Serpil Öğretmenin Sanığına 4 Yıl Hapis Cezası

Kocaeli'nin Derince ilçesinde öğretmenlik yaparken Kandıra yolunda ölü bulunan Serpil Kömürcü’nün ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Selami K., 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

18.02.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Derince ilçesinde öğretmenlik yaparken Kandıra yolunda ölü bulunan Serpil Kömürcü'nün ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Selami K., 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Kocaeli'nin Derince ilçesinde meydana geldi. Öğretmenlik yapan ve 2 Ekim 2012 tarihinde annesinin yanında telefonla konuşurken sinirlenip evden ayrılan Serpil Kömürcü, olaydan bir gün sonra Kandıra yolu üzerinde ölü bulundu. Kaza ve cinayet şüphesi ile hareket eden jandarma ekipleri, 19 gün sonra olayla ilgili Süleyman K. isimli şahsı gözaltına aldı. Alınan ifadesinin ardından tutuklanan Selami K, yapılan ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Olayla ilgili davanın görülmesine Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında görülen davaya tutuksuz yargılanan sanık Selami K. polis eşliğinde arka kapıdan getirildi.

DÖRT YIL CEZA ALDI

Duruşmaya sanığın avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu, öldürülen Serpil Kömürcü'nün babası Temel Kömürcü, annesi Emine Kömürcü, avukatı Arzu Karakaş ile Kömürcü'nün çok sayıda yakını katıldı. Davada mahkeme üyesi Ayhan Savaş'ın hukuka uygun delil toplanmadığı ve yeterli delil bulunmadığından beraatına karar verilmesini istediği Selami K. hakkında dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek ve yaralıyı alarak hastaneye götürmemekten 4 oy çokluğuyla 4 yıl hapis cezası verdi.

KARARA TEPKİ GÖSTERDİLER

Duruşma salonundan ayrılan baba Temel Kömürcü, çocuğunu vatana millete faydalı olsun diye yetiştirip büyüttüğünü belirterek şunları söyledi: "Bu adam benim kızımı öldürdü. Olay kaza bile olsa, neden alıp herhangi bir sağlık kuruluşuna götürmedi. Davayı temyiz edeceğiz. Bu adamın müebbet hapis alması lazım." Annesi Emine Kömürcü ise, bu mahkemenin burada bitmediğini belirterek "İtiraz edeceğiz. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceğiz" şeklinde konuştu.

Mahkemenin kararı onanırsa, sanığın tutuklulukta kaldığı süre de cezasından düşülecek ve infaz hükümleri uygulanarak cezasında 3'te 2 oranında indirim yapılacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Serpil Öğretmenin Sanığına 4 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement