Şeyh Nazım Kıbrısi'nin Hayatını Kaybettiği Haberleri Yalanlandı - Son Dakika
Dünya

Şeyh Nazım Kıbrısi'nin Hayatını Kaybettiği Haberleri Yalanlandı

Şeyh Nazım Kıbrisi’nin öldüğü yönündeki haberler üzerine Yakın Doğu Hastanesi (YDÜ) Başhekimi Sevin Erkmen, Kıbrısi’nin ölmediğini fakat durumunun ciddi olduğunu belirtti.

07.05.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şeyh Nazım Kıbrisi'nin öldüğü yönündeki haberler üzerine Yakın Doğu Hastanesi (YDÜ) Başhekimi Sevin Erkmen, Kıbrısi'nin ölmediğini fakat durumunun ciddi olduğunu belirtti.

17 Nisan'dan beri YDÜ hastanesinde tedavi gören 92 yaşındaki Kıbrısi'nin bu sabah öldüğü yönünde haberler çıkması üzerine hastane yönetimi ve Kıbrısi'nin ailesi adına konuşan YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, "Şeyh Nazım Kıbrısi, 17 Nisan tarihinde öğle saatlerinde akut solunum yetmezliği nedeniyle hastanemize getirilmişti. Geldiği zaman solunum makinesine bağlıydı. ve acilen yoğun bakıma alındı. Tüm gerekli tetkikleri yapıldı. Büyük bir ekip takip ediyor kendisini. Yapılan tetkiklerde akut solunum yetmezliğinin yanı sıra enfeksiyon tespit edildi. Buna ilave olarak daha önceden oluşan böbrek yetmezliğinin üzerine eklenen akut böbrek yetmezliği ve hastada daha önceden var olan kronik karaciğer yetersizliği tespit edildi. O günden bu güne kadar çok yoğun tedavilerle yoğun bakım ünitesinde izleniyor. Tedavilerin etkisiyle zamanla şuuru açılmıştı ve ümit verici durum olmuştu. Fakat 3-4 günden beri tüm bu müdahalelere rağmen kronik karaciğer yetersizliği daha fazla olmak üzere. Çünkü yoğun antibiyotik alıyor. Karaciğeri bozuk. Tüm bu müdahalelere rağmen ek ilave tedavilere rağmen, durumunda kötüleşme izlenmektedir. Halen şuuru kapalıdır. Tedavilerle tansiyonu dengede gidiyor, fonksiyonları dengede gidiyor ama ilk günden beri ciddi olan durumu şimdi daha ciddi olarak devam ediyor. Henüz bir vefat durumu söz konusu değildir. Yoğun bakımda yoğun bir şekilde izlenmektedir" dedi.

Kıbrısi'nin ailesi adına açıklama yapan MÜSİAD KKTC Başkanı Okyay Sadıkoğlu ise herkesten Kıbrısi için dua etmelerini isteyerek, "Şeyh Nazım Kıbrısi ailesinin ricası üzerine sizlere bir açıklama yapmak durumundayım. Uzun bir süredir Yakın Doğu Hastanesi'nde tedavi görmekte olan şeyhimiz şu anda hayattadır. Sabah basına düşen vefat haberi şu an itibariyle doğru değildir. Ben şimdi yanından indim, kendisini gördüm. Şeyhimizin durumu kritiktir, ağırdır. İstirham ediyoruz şeyhimize dua bekliyoruz. Ömrü veren Cenabı Allah ne zaman alır takdiri yine Cenabı Allah'ındır. Ancak şu an itibariyle şeyhimiz hayattadır. Durumu kritiktir. İnanan insanlardan, Müslümanlardan dua bekliyoruz" dedi.

Şeyh Nazım Kıbrısi 17 Nisan günü solunum yetmezliği şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı. Solunum yetmezliğine bağlı nefes darlığı çeken Kıbrısi, haftalardır yoğun bakımda tutuluyor. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Şeyh Nazım Kıbrısi'nin Hayatını Kaybettiği Haberleri Yalanlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement