Siirt Bakıcı Maaşı Kesilen 89 Yaşındaki Babalarını Evlerinden Kovdular Hd - Son Dakika
Güncel

Siirt Bakıcı Maaşı Kesilen 89 Yaşındaki Babalarını Evlerinden Kovdular Hd

Siirt Bakıcı maaşı kesilen 89 yaşındaki babalarını evlerinden kovdular HDBakıcı maaşı kesilen 89 yaşındaki babalarını evlerinden kovdularSİİRT'te, yaşayan 89 yaşındaki Hasan Solgun'un bakıcı maaşı kesilince, evinde ikamet ettiği kızı tarafından kovuldu.

19.09.2018 13:36

Siirt Bakıcı maaşı kesilen 89 yaşındaki babalarını evlerinden kovdular HDBakıcı maaşı kesilen 89 yaşındaki babalarını evlerinden kovdular

SİİRT'te, yaşayan 89 yaşındaki Hasan Solgun'un bakıcı maaşı kesilince, evinde ikamet ettiği kızı tarafından kovuldu. 15 gündür sokaklarda yaşayan Solgun'un Batman'da yaşayan kızının evine gittiği ve orada da kabul edilmeylince sokakta yaşamaya başladığı belirtildi. Solgun, 3 çocuğum. Biri Siirt'te, biri Batman'da, diğeri de İstanbulu'da yaşıyor. Siirt'teki kızımın evinde kalıyordum. Bakıcı maaşım kesildiği için kızımı evi terk etmemi istedi. Batman'daki kızımın evine gitmek istedim o da kabul etmedi beni. 15 gündür dışarıda kalıyorum. Çevremdekilerin yardımıyla ayakta kalıyorum. Tek isteğim sığınabileceğim bir ev dedi.

Eruh İlçesine bağlı Ekinyolu köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Siirt merkezde yaşayan 89 yaşındaki Hasan Solgun, kızları tarafından sokaklara terk edildiğini iddia etti. Siirt'teki kızının evinde kaldığını, bakıcı maaşının kesilmesinin ardından küçük kızının kendisine bakmadığını ve evi terk etmesini istediğini belirten Hasan Solgun, İşte görüyorsunuz sokaklarda geziyorum, 15 gündür komşular ve akrabalara gidiyorum bazen de camilerde yatıp kalkıyorum. Beni gören vatandaşlar çoğu bana yardımcı oluyor ve yemek yediyordedi.

Son olarak gidecek yeri kalmadığından Siirt Belediyesine giderek yardım istediğini belirten 89 yaşındaki Gidecek yerim kalmadı, tek gidecek yerim devlet ve Allahımdır. Ondan dolayı Belediye'ye geldim, yardım istedim. Tek çarem devlettir. 3 çocuğum var bir kızım Batman'da, diğer kızım ise Siirt'te. Ben Siirt'te ki küçük kızımın evinde kalıyordum. Ancak, onunda maddi imkanları yeterince olmadığından bana bakamayacağını söyledi ve evi terk etmemi istedi. Bende 15 gündür çeşitli yerlerde kalıyorum. Bir nefesim kaldı, onunda Allah'a vermeye hazırım. Ama, bu son günlerimde bana yatacak sıcak bir yuva verilmesi için devletin kapısını çaldımdiye konuştu.

'GÖZLERİM YETERİNCE GÖRMÜYOR'

Siirt'te yaşam savaşı veren ve yetkililerden yardım ve destek bekleyen 89 yaşındaki Hasan Solgun, gözlerinin iyi görmediğini de belirtti. Siirt'te 15 gündür cami ve akrabalarının evlerinde kaldığını belirten Solgun, 'Gözlerim iyi görmüyor, tedaviye ihtiyacım var ama doktora gidemiyorum. Bana yardım yapılmasını istiyorum, bir yuva verilsin bu kalan son ömrümü burada geçireyim. Kimse bana ev vermiyor, bakıcı maaşımı kesmeseydiler belki kendime bir ev kiralardım. Ama, kesince yapacak bir şeyim kalmadı kiralık ev istiyorum. Kira için 300 ile 500 lira para isteniyor, verecek param yokturdedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt Bakıcı Maaşı Kesilen 89 Yaşındaki Babalarını Evlerinden Kovdular Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement