Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Boyama Kitabı - Son Dakika
Yerel

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Boyama Kitabı

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilin tarihi ve doğal zenginlikleri yöresel değerlerini çizimlerle anlatan bir boyama kitabı yayınladı.

29.01.2012 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilin tarihi ve doğal zenginlikleri yöresel değerlerini çizimlerle anlatan bir boyama kitabı yayınladı.

Kültür ve Turizm Müdür Vekili Remzi Uslu, yaptığı açıklamada, amaçlarının Siirt'i tanıtarak ve kültürünü yeni nesillere anlatıp, bu kültürün yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.

Yayınladıkları kitabın 7-10 yaş grubuna hitap eden boyama kitabı olduğunu kaydeden Uslu, kitapta Siirt'in sahip olduğu doğal ve kültürel güzellikler ile mahalli bayram ve yöresel ürünler gibi değerlerini çizimlerle anlattıklarını belirtti.

Çocukların boyama yaparak, daha güzel ve daha kalıcı bir şekilde öğreneceğini ifade eden Uslu, "Büyük boy 22 sayfalık kitapta konularla ilgili çok kısa metinlere de yer verdik. Kitapla ilimizi tanıtmanın yanı sıra kültürümüzü de yeni yetişen nesillere anlatarak yaşamasını sağlamış oluyoruz. Siirt'in en fazla ihtiyaç duyduğu konulardan biri tanıtımdır. Bu yönde çalışmalarımızı Valimizin desteğiyle hızlandırarak sürdürüyoruz" dedi.

Uslu, ilk etapta 2 bin adet olarak bastırdıkları kitabın ücretsiz dağıtımına başladıklarını sözlerine ekledi.

- SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Boyama Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement