Sinan Şamil Sam Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Sinan Şamil Sam Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sinan Şamil Sam Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sinan Şamil Sam son yolculuğuna uğurlandı Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Cenazeye Katılmaması Eleştirildi Eski FIFA Hakemi Selçuk DereliTek üzüntüm, sporu yönetenlerin burada olmamasıydı Olimpiyat Şampiyonu Halil MutluSporun büyükleri iyi günde değil kötü günde de yanımızda olmalıydı Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ağır siklet boks şampiyonu Sinan Şamil Şam için önce spor salonunda tören düzenlendi.

31.10.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinan Şamil Sam son yolculuğuna uğurlandı

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Cenazeye Katılmaması Eleştirildi

Eski FIFA Hakemi Selçuk DereliTek üzüntüm, sporu yönetenlerin burada olmamasıydı

Olimpiyat Şampiyonu Halil MutluSporun büyükleri iyi günde değil kötü günde de yanımızda olmalıydı

Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ağır siklet boks şampiyonu Sinan Şamil Şam için önce spor salonunda tören düzenlendi. Ardından Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, Karşıyaka mezarlıkığda son yolculuğuna uğurlandı.

Kocatepe camiinde Türk Bayrağa sarılı tabutunun üzerine Ankaragücü bayrağı da konuldu. Sam'ın fotoğrafı da cenazenin ön tarafında yer aldı. Törene, Gençlik ve Spor Bakanın Akif Çağatay Kılıç seçim çalışması nedeniyle katılamazken, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Olimpiyat şampiyonları, eski başkanlar, ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sinan Şamil Sam, Karşıyaka mezarlığına defnedildi.

ESKİ FIFA HAKEMİ SELÇUK DERELİTEK ÜZÜNTÜM, SPORU YÖNETENLERİN BURADA OLMAMASIYDI

Sam'ın cenazesine katılan spor adamları, Spor bakanının cenazeye katılmamasını eleştirdi. Eski FIFA Selçuk Dereli, Sinan hem başarılarıyla hem de kişiliğiyle gönlümüze taht kurmuştu diyerek şu açıklamalarda bulundu

Çok üzgünüz. Bir üzüldüğüm nokta da bugün burada, Türk sporunu yönlendiren kişilerin de burada olmamasıydı. Dünya çapında Olimpiyatlarda, Avrupa da önemli başarılar elde etmiş bir devlet sporcusunun cenazesinde olmaları gerekirdi. İnşallah Sinan Şamil Sam'ın adını her zaman yaşatacağız. ifadelerini kullandı.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU HALİL MUTLUSPORUN BÜYÜKLERİ İYİ GÜNDE DEĞİL KÖTÜ GÜNDE DE YANIMIZDA OLMALIYDI

Olimpiyat Şampiyonu halterci Halil Mutlu ise şunları söyledi

Sözün bittiği yer. Genç yaşta uğurladık. Tabi ki böyle değerli kardeşlerimizin, sporcularımızın bu şekilde genç yaşta uğurlanması da bizi çok üzüyor. Biz maalesef sporcularımızı sporda var oldukları sürece desteklemek anlamında her zaman yanındayız. Spor bittiği zaman yeni bir hayat başlıyor. Bu tip değerlerin kolay yetişmediğini biliyoruz. Önemli olan o süreçten sonra sporcularımızdan ne kadar faydalanabiliyoruz. Eğer biz bunu başarabilirsek, Türk sporunda böyle bir beklenti içine girebiliriz. Ama var olan değerlerimize sahip çıkmadıktan sonra, o değerlere aday olan sporcularımızı nasıl sahip çıkacağız. Üzülüyoruz, Sinan kardeşimiz bu şekilde uğrurlanmayı hak etmedi,diye konuştu

Cenaze öncesi düzenlenen törenle ilgili eleştirilerde de bulunan Mutlu Boks salonundaki izlenimi de gördüm. Üzülüyoruz, bizlere, spora. Destek veren büyüklerimizin sadece iyi günümüzde değil, kötü günümüzde de yanımızda olmalarını çok isterdik. Ben böyle bir teşkilatın içinde bulunduğum için utandım.! Biz değerlerimize bu şekilde mi sahip çıkıyoruz. Allah herkese sırlı ölümler versin ama eğer ki yarın öyle bir şey olursa vasiyet yazarsam benim cenazemin halter salonuna gitmesini istemem. Orası daha acı bir tabloydu. Çünkü biz oralardan varolduk. Biz oralarda da onları görmek isterdik. Sadece bizleri yarışmaya uğurlarken salona gelmelerini istemiyoruz, her zaman yanımızda görmek isteriz. Söylenecek çok şey var ama ben yinede susayım.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinan Şamil Sam Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement