Sınav Çetesi Davasında İki Tahliye - Son Dakika
Güncel

Sınav Çetesi Davasında İki Tahliye

Sınav Çetesi Davasında İki Tahliye

İzmir'de başkalarının yerine sınava giren sanıkların yargılandığı sınav çetesi davasında, tutuklu sanıklardan 2'si tahliye edildi.

09.10.2013 13:08  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başarılı öğrencileri, para karşılığı sahte evraklarla başkalarının yerine ÖSYM tarafından yapılan ÖSS, YGS, LYS, ALES, KPSS gibi birçok sınava girmelerini sağladıkları ileri sürülen "sınav çetesi" ile başkalarının yerine sınava giren sanıkların yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan 2'si tahliye edildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 10 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık ve avukatları, tahliyeleri yönünde taleplerini iletti.

Taleplerin alınmasının ardından ara veren mahkeme heyeti, sanıklardan Ali İliş ve Fadıl Tayfun'un tahliyesine, bugüne kadar yakalanamayan sanık Çetin Yaşar hakkındaki yakalama kararının devamına, avukatların mahkemeyle ilgili görevsizlik kararı taleplerinin reddine, diğer 20 sanğın kaçma süphesi ve delillerin henüz toplanmamış olduğu gerekçesiyle tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Operasyon

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl temmuz ve kasım aylarında sınav çetesine yönelik operasyon gerçekleştirilmiş, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgularının ardında adliyeye sevk edilen zanlılardan 22'si tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Cumhuriyet Savcısı Ender Karadeniz tarafından hazırlanan 360 sayfalık iddianamede, sınav çetesinin lideri Mehmet Kenan Ö. hakkında "Suç işleme amacıyla örgüt kurma", "Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak", "Resmi belgede sahtecilik", "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığının teşkilat ve görevleri hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından 396,5 yıl, 21'i tutuklu 60 sanık hakkında ise 5 ile 12,5 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınav Çetesi Davasında İki Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement