Sınırda Modern Bir Köy Okulu (Fotoğraflı - Son Dakika
Yerel

Sınırda Modern Bir Köy Okulu (Fotoğraflı

Van'ın Çaldıran ilçesinde sınırındaki Osmanlı Köyü İlköğretim Okulu bahçesine yapılan spor ve yaşam alanı sayesinde, öğrenciler basketbol, voleybol ve badmintonla tanıştı.

06.06.2011 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde Kaymakamlık ile öğretmenler ve köyde yaşayan vatandaşların ortak çalışmasıyla İran sınırındaki Osmanlı Köyü İlköğretim Okulu bahçesine yapılan spor ve yaşam alanı sayesinde, öğrenciler basketbol, voleybol ve badmintonla tanıştı. Çaldıran ilçesine bağlı İran sınırındaki Osmanlı köyünde, 500 öğrencinin eğitim gördüğü, 21 öğretmenin görev yaptığı ilköğretim okulu, kaymakamlık-öğretmen-köylü işbirliğiyle yeni bir görünüm kazandı. Kaymakamlığın sağladığı malzeme desteğiyle öğretmenler ve köy halkı, okul bahçesinde spor ve yaşam alanı oluşturdu.

Modern bir görünüm kazanan okulun bahçesindeki alanda, öğrenciler basketbol, voleybol ve badminton gibi sportif faaliyetlerle tanışma imkanı buldu. İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının her köşesinde yaşayan insanları, birinci sınıf vatandaş kabul edip, her türlü kamu hizmetini götürmeye çalıştıklarını belirtti.

Bu prensipten hareket ederek, Osmanlı Köyü İlköğretim Okulunda öğrenim gören 500 öğrencinin sağlıklı ortamda spor yapması ve dinlenmesi için bir alan oluşturmak istediklerini anlatan Dündar, şöyle konuştu: "Kaymakamlık, okul öğretmenleri ve köy muhtarlığı işbirliğiyle okulun bahçesinde modern bir spor ve yaşam alanı oluşturduk. Yapılan bu alan, demir ve beton yığınından ibaret görülebilir. Ancak bu alan, insana verilen yatırım ve değerin bir göstergesidir. 70 bin nüfuslu ilçemizde ve Van genelindeki herhangi bir okulun bahçesinde, bunun gibi spor ve yaşam alanı yoktur. Osmanlı köyünde yaptığımız bu spor ve yaşam alanını başlangıç kabul ederek, Çaldıran'daki 92 okulumuzun tamamında öğrencilerimizin spor ve farklı etkinlikleri yapabileceği alanlar oluşturacağız. "

Okul Müdürü Hilmi Çekiç ise mıcır kaplı olan okulun bahçesinde böyle bir alan oluşturmak için proje hazırlayarak Kaymakamlığa sunduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Kaymakamımız projemizi olumlu karşılayarak her türlü malzeme desteği sözü verdi. Öğretmenler olarak kolları sıvayarak derslerimizin geri kalan vakitlerinde işçi olarak çalıştık. İlk başladığımız da ümitsizdik. Zamanla verilen desteği ve ortaya çıkan eseri görünce azmimiz arttı. Kimi zaman gece yarılarına kadar, kimi zaman sabahın beşinde kalkıp işe koyulduk. İhtiyaç hissetiğimizde köylüler yardımımıza koştu. Sonuçta böyle bir eser ortaya çıktı. Öğrencileimiz ilk kez basketbol potası gördüler, badmintonun ne olduğunu öğrendiler. "

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sınırda Modern Bir Köy Okulu (Fotoğraflı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement