Sırbistan ile Arnavutluk Maçı Belgrad'da Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Sırbistan ile Arnavutluk Maçı Belgrad'da Yapılacak

Kosova başta olmak üzere birçok konuda anlaşmazlık yaşayan Sırbistan ve Arnavutluk'un A Milli Futbol Takımları bu akşam 21.45'te Belgrad'da karşılaşacak.

14.10.2014 21:14  Güncelleme: 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turan KASAP-PRİŞTİNE - DHA

Kosova başta olmak üzere birçok konuda anlaşmazlık yaşayan Sırbistan ve Arnavutluk'un A milli futbol takımları bu akşam 21.45'te Belgrad'da karşılaşacak. UEFA'nın 'en kritik maç' ilan ettiği karşılaşmaya deplasman taraftarı alınmayacak. Ancak Kosova Kurtuluş Ordusu üyesi yüzlerce Arnavut'un maç için Belgrad'a gittiği belirtildi.

MAÇ BOYUNCA 3 BİN 500 SIRP POLİSİNİN GÖREV YAPACAK

UEFA'nın deplasman taraftarı yasağına rağmen Arnavutluk ve Kosova taraftarlarının maça gelebileceği ihtimali üzerine Sırbistan polisi başkent Belgrad'da ki önlemleri artırdı . Maç boyunca 3 bin 500 Sırp polisinin görev yapacağı öğrenildi.

Tarihi Sırbistan - Arnavutluk maçı biletleri tükenmiş durumda. Buna rağmen başkent Belgrad'da ki FK Partizan Stadyumu önünde karaborsacılar 9 Euroluk bir bileti 300 Euroya satmakta.

BÖLÜNMÜŞ KENT MİTROVİÇA'DA Kİ KÖPRÜDE GERGİNLİK

Sırbistan - Arnavutluk maçı öncesi, Kosova'da ki bölünmüş şehir olan Mitroviça'yı ikiye bölen İbre köprüsünde toplanan Sırp ve Arnavut taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.Kosova Barış Gücü ( KFOR ) olası çatışmayı önlemek amacıyla şehirde ki güvenliği artırdı. Olaylar sırasında Barış Gücü askerleri bir kaç kişiyi de göz altına aldı

Maç boyunca yada maçtan sonra olası çatışmayı engellemek amacıyla Mitroviça kentini ikiye bölen köprüye ek asker takviyesi yapıldı ve ulaşım durduruldu .

CANİ DE BİYAZİ"BİZ SAVAŞA MI YOKSA MAÇ OYNAMAYA MI GELDİK ? ANLAYAMADIM"

Bu arada gergin maç öncesi Arnavutluk Milli Takımı Teknik Direktörü Cani de Biyazi düzenlediği basın toplantısında "Biz savaşa mı yoksa maç oynamaya mı geldik ? Anlayamadım" ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör Biyazi, 3 bin 500 polisin maç sırasında hazır durumda bulunacağına da anlam veremediğini belirtti..

Cani de Biyazi, maçla ilgili olarak, "Sırbistan bu maçın favorisi. Ama biz buraya en azından bir puan almak için ve Arnavut halkını sevindirmek için geldik" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırbistan ile Arnavutluk Maçı Belgrad'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement