"Şirketim Beni Seviyor" - Son Dakika
Güncel

"Şirketim Beni Seviyor"

S Konsept Danışmanlık, şirket çalışanlarına yönelik Türkiye'nin ilk ve tek Psikolojik Danışmanlık Sigorta Projesi "Şirketim Beni Seviyor"u hayata geçirdi.

05.06.2017 10:47

Türkiye'de çalışan mutsuzluğunun önüne geçerek iş verimliliğini arttırmayı hedefleyen proje ile bireylerin iş yaşamını etkileyen sorunlarının şirket desteği ve psikolog uzman kadrolar tarafından çözülmesi, kurum çalışanlarının iş motivasyonun arttırılması amaçlanıyor.

TÜRKİYE'DE ÇALIŞANLARIN YÜZDE 85'İ MUTSUZ

Çalışan Memnuniyeti anketiyle iş yaşamının dünya çapındaki mutluluk kaydını tutan Gallup'un verilerine göre, Türkiye'de çalışanların yüzde 85'i mutsuz. Mutsuz çalışanların ise Türk ekonomisine yıllık zararının 50- 60 milyar TL olduğu düşünülüyor. Üstelik mutsuzluk kurum içerisinde bir virüs gibi yayılıyor, mutsuz bir çalışan, yeni mutsuz çalışanlar yaratıyor. Dale Carnegie Enstitüsünün yaptığı bir çalışma mutsuz çalışanların işlerine bağlılık duymadığını da gösteriyor. Ankete göre çalışanları en çok yönetici ve iş arkadaşlarıyla olan ilişki mutsuz ediyor (27%) . Bunu maaş beklentisinin karşılanmaması ve kariyer olanaklarının sınırlı olması izliyor.

S Konsept Danışmanlığın 550 kurum çalışanı arasında düzenlediği ankete göre çalışanların iş arkadaşlarıyla iletişimsizlik yaşama sorunu (27%) . Bunu maaş beklentisinin karşılanmaması, kariyer olanaklarının sınırlı olması ve yeterince takdir görememe izliyor. Çalışanların aile ilişkilerinde yaşadıkları mutsuzluk da, iş başarılarını etkileyen önemli bir faktör olarak göze çarpıyor. (32%)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Şirketim Beni Seviyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement