Şirketini Iflastan Kurtaran Amerikalı CEO, Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

Şirketini Iflastan Kurtaran Amerikalı CEO, Türkiye'ye Geliyor

Amerika'daki Dana Corporation iflasın eşiğindeyken CEO koltuğuna oturan Gary Convis, "yalın yönetim" modelini uygulayarak şirketi iflastan kurtardı.

01.12.2011 12:47

Convis, yalın yönetim ve yalın felsefenin doğduğu Toyota'dan yola çıkarak yazdığı "Yalın Liderlik için Toyota Tarzı" isimli kitabında, CEO'lara "yalın öğütler" veriyor. Kitabın satışa sunulduğu şu günlerde, Convis, Yalın Zirve için Türkiye'de olacak. Convis, Yalın Enstitü Derneği'nin 5 - 6 Aralık 2011'de düzenlediği Yalın Zirve'de, yalın felsefe ile tasarrufun sırlarını paylaşacak.

Tüm dünyada satışa sunulan "Yalın Liderlik için Toyota Tarzı" kitabının yazarlarından Gary Convis, Yalın Enstitü Derneği tarafından 5 - 6 Aralık 2011 tarihlerinde, Bursa'da düzenlenen Yalın Zirve için Türkiye'ye geliyor.

Amerika'da Dana Corporation'ı yalın yönetim modelini kullanarak iflasın eşiğinden döndüren Convis'in, Toyota Tarzı ve Toyota Kültürü kitaplarıyla dünyayı yalın felsefeyle tanıştıran Jeffrey K. Liker ile beraber kaleme aldığı ve önsözünü Toyota Motor'un CEO'su Akio TOYODA'nın yazdığı kitap, yalın liderlik konusunda bir başvuru kaynağı olma niteliği taşıyor.

Convis, kitabından alıntılara yer vereceği ilk konuşmasını Türkiye'de yapacak ve aynı zamanda deneyimlerinden yola çıkarak yalın düşüncenin krizlere nasıl çare olabileceğini katılımcılarla paylaşacak.

Yalın liderlik için özel oturum

Gary Convis, Yalın Zirve kapsamında ayrıca yalın liderlik konusuna odaklanacağı ve CEO'lara yalın yaklaşımla yönetimin sırlarını aktaracağı bu özel oturumda konuyu detaylandıracak. Oturum, şirket sahipleri ve üst düzey yöneticilere yönelik özel olarak gerçekleştirilecek.

Zirve'de ayrıca yalın felsefenin babası olarak bilinen Taiichi Ohno'nun öğrencilerinden Tetsuya Yamazaki ve Toyota Türkiye'nin CEO'su Orhan Özer de konuşma yapacak. Assan Gıda, Durmazlar Makine, İsdemir, Uğur Soğutma, Orda Otomotiv, Wagner Kablo gibi farklı sektörlerden olan yalın şirketler başarı öykülerini aktaracak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şirketini Iflastan Kurtaran Amerikalı CEO, Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement