Şırnak Silopi'de Bir Aracın Çarptığı Köpek, On Gün Aç ve Susuz Yaşam Savaşı Verdi - Son Dakika
Güncel

Şırnak Silopi'de Bir Aracın Çarptığı Köpek, On Gün Aç ve Susuz Yaşam Savaşı Verdi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde araç çarpması sonucu iki ön ayağında ezilme ve arkadaki ayakları felç olduğu için yol kenarında aç ve susuz kalan köpek duyarlı vatandaşın ihbarı ile kurtarıldı.

17.10.2018 14:44

Şırnak'ın Silopi ilçesinde araç çarpması sonucu iki ön ayağında ezilme ve arkadaki ayakları felç olduğu için yol kenarında aç ve susuz kalan köpek duyarlı vatandaşın ihbarı ile kurtarıldı. Veteriner hekim tarafından yapılan muayenesinde felçli olduğu tespit edilen köpek, belediye ekiplerince koruma altına alındı. Silopi'ye bağlı Başverimli beldesinin Başköy yolu üzerinde bir aracın çarptığı köpek yaklaşık 10 gün boyunca yol kenarında hareketsiz bir şekilde yaşam savaşı verdi. Başköy Ortaokulu öğrencileri tarafından zaman zaman su ve yemek verilse de köpek yorgun ve bitkin düşerek yaşam savaşını sürdürdü. Duyarlı bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen Silopi Belediyesi Veteriner Hekimi Serhat Zekioğlu, ihbar eden vatandaşla birlikte köpeği, bulunduğu yerden alarak tedavi için belediyeye getirdi. Başındaki yara nedeniyle kulak çevresinde kurtlanma meydana gelen köpeğin hareketsiz kalmasından ötürü vücudunun bir kısmında ise kısmi felç oluştuğu tespit edildi. Araç çarpmasına bağlı olarak ön ayağında ve karın bölgesinde bir ezilmeye meydana gelen köpek, köpeğe gerekli tedavisi yapıldıktan sonra bir baraka temin edildi. Belediyeye ait parke taşı üretim tesislerinde koruma altına alınan köpek, tedavi süreci boyunca burada kontrol altında tutulacak.

Silopi Belediyesi Veteriner Hekimi Serhat Zekioğlu, köpeğin koruma altına alınması sürecini detaylı anlatarak, Yol kenarında araba çarpması sonucunda yaralanan bir köpek ihbarını aldık. Bölgeye giderek köpeği aldık. Araba çarpması sonucunda iki ön ayağında ezilme ve arka iki ayağı felçlidir. Kafasında kurtlanma meydana gelmiş. Muayene sonucunda her hangi bir kırığa rastlamadım. Gerekli tedavisini yaptım. Bu tedavi sonucunda belediyemize bağlı park bahçe alanında ona yer yaptık. Yemek ve suyunu verdik. Köpeğin iyileşmesini bekleyeceğiz. Gerekli müdahaleleri her gün yapacağız dedi.

Şırnak Silopi\'de Bir Aracın Çarptığı Köpek, On Gün Aç ve Susuz Yaşam Savaşı Verdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Silopi'de Bir Aracın Çarptığı Köpek, On Gün Aç ve Susuz Yaşam Savaşı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement