Şırnak'ta "Sıfır Atık Projesi" Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta "Sıfır Atık Projesi" Uygulaması

Şırnak'ta, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında kamu kurum ve kuruluşlara katı atık kutuları konuldu.

20.07.2018 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında kamu kurum ve kuruluşlara katı atık kutuları konuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kentte uygulanmaya başlandı.

Başta Çevre Şehircilik ve Gençlik Spor İl Müdürlükleri ile Belediye olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kentin kalabalık alanlarına proje kapsamında kutular yerleştirildi.

İsrafın önlenmesi, atığın azaltılması ve atıkların dönüştürülmesini kapsayan proje, vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Vatandaşlardan Cemal Uğur, projeye herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek, bu sayede gelecek nesillere iyi gelecek sunulacağını kaydetti.

Uğur, şöyle konuştu:

"Yerinde bir proje olduğunu düşünüyoruz. Bilinçsizce tükettiğimiz ve israf ettiğimiz başta ekmek olmak üzere diğer gıdaların da böylece önüne geçileceğine inanıyoruz. Cam, plastik, kağıt ve metallerin tekrar bize geri dönüleceğini yıllarca doğada kalmayacağını düşünürsek işin ne kadar doğru olduğunu görmüş oluruz. İsrafın önlenmesi ve atıkların tekrar geri dönüşülmesi adına yapılan projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Hayrettin Batmaz ise, projenin öncelikle tanıtılması gerektiğini ve gerekli bilinçlendirmenin ardından üstünde durulması gereken bir proje olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 'Sıfır Atık Projesi' Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement