Sırp Belediyeler Birliği Anlaşması Gilan'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Sırp Belediyeler Birliği Anlaşması Gilan'da Protesto Edildi

Sırp Belediyeler Birliği Anlaşması Gilan\'da Protesto Edildi

Sırp Belediyeler Birliği Anlaşması Gilan'da protesto edildi Sırp Belediyeler Birliği Anlaşması'na karşı gelen Kosova muhalifleri Gilan kentinde protesto gösterisi düzenledi.

12.12.2015 21:25

Sırp Belediyeler Birliği Anlaşması Gilan'da protesto edildi

Sırp Belediyeler Birliği Anlaşması'na karşı gelen Kosova muhalifleri Gilan kentinde protesto gösterisi düzenledi.

4 bine yakın kişinin katıldığı protestoda üç muhalefet lideri Ramuş Haradinay, Visar imeri ve Fatmir Limay da hazır bulundu. Ev hapsinde bulunmasına rağmen Vetvendosye milletvekili İsmayil Kurteşi de protestoya katıldı. Kosova polisinin Kurteşi'nin protestoya katılması için izin verip vermediği henüz bilinmezken, protestoda ilk konuşan İsmayil Kurteşi oldu.

Kurteşi, vatandaş aynı zamanda milletvekili haklarını kullanarak, Cumhuriyetin korunması amacıyla bu protestoda hazır bulunduğunu belirtti. Kurteşi, Kosova siyasetçileri Sırbistan ile görüşmelere katılmasaydı bugün Kosova içinde Sırbistan olmazdı dedi.

İsmayil Kurteşi, Kosova Hükümetine yönelik konuşmasında Kosova'da, Sırbistan haklarının savunuculuğundan el çekin, çünkü onlar sonunda tarihin çöplüğüne sizi atar, halkla olun, çünkü halk size sırtını döndü ve bilin ki Sırp Belediyeler Birliğinin (Zayerdnica) kurulması anlaşması hiçbir şekilde kesinlikle geçmeyecektir dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırp Belediyeler Birliği Anlaşması Gilan'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement