Sivas Eski Kemanlara Yeniden Can Veriyorlar - Son Dakika
Güncel

Sivas Eski Kemanlara Yeniden Can Veriyorlar

Sivas'ta emekli polis memuru el sanatları ustası Yusuf Güzel (63) ve keman hocası Cemalettin Görcün (54) atıl durumdaki kemanların tamirini yaparak yeniden kullanılır hale getiriyor.

23.11.2017 16:03

Sivas'ta emekli polis memuru el sanatları ustası Yusuf Güzel (63) ve keman hocası Cemalettin Görcün (54) atıl durumdaki kemanların tamirini yaparak yeniden kullanılır hale getiriyor.

Sivas'ta yaşayan keman ustası Cemalettin Görcün, 2009 yılında Devlet Demir Yolları'ndan emekli olduktan sonra keman tamirine merak sardı. Atıl durumda olan kemanları toplayıp tamir ederek, tekrar kullanıma sunmak için çalışma başlattı. 7 yıl önce polislikten emekli olan el sanatları ustası Yusuf Güzel ise, Görcün'ün tamir ettiği kemanları Osmanlı ve Selçuklu motifleri ile süsleyerek destek oldu. Tamiri yapıldıktan sonra figür işlenerek yep yeni görünüm kazanan kemanlar ustaların elinde can buluyor.

Emekli polis memuru el sanatları ustası Yusuf Güzel, arkadaşının isteği üzerine kemanlara motif yapmaya başladığını belirterek, "Çok sevdiğim keman ustası Cemalettin kardeşimle hurdacıdan veya da sağdan soldan topladığı eski, kırık, dökük kemanları temin ediyor ve atölyemde beraberce fikir birliği yaparak bunları ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Gerekli motiflerini işliyoruz. Güzel bir eser ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ağırlıklı Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait motifleri işliyoruz. Bu işe biraz katkım oluyorsa dünyanın en mutlu insanı benim. Atölyem herkese açık. Güzel Sanatlar Fakültesinden öğrencilerimize de zaman zaman kurs veriyorum." dedi.

Keman ustası Cemalettin Görcün ise emeklilikten sonra keman tamirine merak sardığını belirterek, "35 yıldır Sivas Türk Sanat Musiki cemiyetlerinde keman çaldım. Yer yer öğrenciler yetiştirdim. Kurs vererek arkamızdan gelen öğrenciler olsun diye. 2009 yılından emeklilikten sonra bir boşluk oldu. Kendi kendime keman tamir edebilir miyim diye düşünerek bu işe başladım. Bu bir hobi haline geldi. Eski kemanları alıp işliyorum. Kendi yaptığım kök boya ile boyuyorum. Kimyasal olmayan kendi ellerimle yaptığım boyaları kullanarak yapıyoruz. Sağ olsun Yusuf ağabeyimiz de mekanını bize açtı. Benim kafamın durduğu yerde Yusuf ağabey müdahil oluyor. Birlikte güzel çalışmalar ortaya çıkarıyoruz." dedi.

Sivas Eski Kemanlara Yeniden Can Veriyorlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Eski Kemanlara Yeniden Can Veriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement