Siverek'ten Kısa-kısa - Son Dakika
Yerel

Siverek'ten Kısa-kısa

"her gün bir okulda iftar programı"na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

29.07.2012 12:23

Siverek Kaymakamlığı tarafından başlatılan

"her gün bir okulda iftar programı"na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Program kapsamında her gece farklı bir mahalledeki okulda gerçekleşen iftar programlarında, 900 kişilik yemek dağıtılıyor.

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, iftar programlarına vatandaşların gösterdiği ilginin kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Mübarek Ramazan ayının güzel günlerinde, Valiliğimizin yapmış olduğu proje kapsamında Siverek'te de her gün bir mahallede okullarda iftar düzenliyoruz. Kıymetli vatandaşlarımızla birlikte bir araya geliyoruz Ramazanın rahmet ve bereketinden faydalanmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz iftar yemeklerinin giderlerini büyük oranda hayırseverler karşılıyor, onlarda vatandaşlarımız adına teşekkür ediyoruz" dedi.

-SİYARDER'den ihtiyaç sahiplerine yardım

Siverek Yardımlaşma Derneği (SİYARDER) tarafından hazırlanan gıda paketleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Dernek üyeleri tarafından hazırlanan gıda paketleri, geceleri ihtiyaç sahiplerinin evlerine bırakılıyor.

Dernek Başkanı Kasım Bakudan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hayırsever vatandaşları desteğiyle alınan gıda malzemeleri, gönüllülük esasıyla çalışan dernek üyeleri tarafından paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti.

Paketleme çalışmalarına dernek üyelerinin çocuklarıyla birlikte katıldığını söyleyen Bakudan, "Ramazan ayının başlamasıyla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Herkes bir şekilde destek sağlayarak yoksul vatandaşlarımıza gıdaları ulaştırılıyoruz. Bu güne kadar 500 aileye gıda desteği sağladık. Hayırseverlerden gelen destekle çalışmalarımızı Ramazan ayı boyunca sürdüreceğiz" dedi.

Muhabir: Şükrü Dolaş/Eşber Ayaydın

Yayıncı: Mehmet Öztaş - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siverek'ten Kısa-kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement