İskoçya'da 170 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzi Bulundu - Son Dakika
Dünya
BBC

İskoçya'da 170 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzi Bulundu

İskoçya'daki Skye Adası'nda 170 milyon yıl öncesine ait dinozor ayak izi bulundu. Dinozorun yaklaşık 1 ton ağırlığında etobur bir tür olduğu tahmin ediliyor.

03.04.2018 15:39  Güncelleme: 15:38

Scottish Journal of Geology dergisinde yayımlanan araştırma sonuçları, keşfedilen 50 ayak izinin dinozorlara ait olduğunu ortaya koydu. Adada daha önce de irili ufaklı ayak izleri bulunmuş ve bunların Saurischia ailesinden Sauropoda dinozorlarına ait olduğu belirtilmişti.

ETOBUR BİR CİNSE AİT

Uzun boylu ve uzun kuyruklu bu dinozorların küçük kafaları bulunuyordu. Ancak adada keşfedilen yeni dinozor ayak izlerinin etobur ve üç tırnaklı bir türe ait olduğuna işaret ettiği söyleniyor.

Edinburgh Üniversitesi'nden Palaentolog Dr. Stephen Brusatte "Bunlar etobur. Sadece ayak izleri var. El izi yok. Arka ayaklarıyla yürüyen bir dinozor bu. T-Rex'in ilkel bir kuzeni" bilgisini verdi.

1 TON AĞIRLIĞINDA

Bu canlıların yaklaşık 1 ton ağırlığında ve 5-6 metre boyunda olduğunu tespit eden Brusatte, dinozorların sığ sularda yürürken ayak izlerini bıraktığını söyledi.

Skye adası 170 milyon yıl önce dördüncü ve son süperkıta Pangea'nın parçalanmaya başlamasından sonra küçük subtropikal bir adaydı ve ekvatora şu ankinden çok daha yakındı.

CENNET GİBİ BİR YERDİ

Dr. Stephen Brusatte Skye Adası için "Muhtemelen burası subtropikal iklimin hakim olduğu cennet gibi bir yerdi. Günümüzün İspanyası ya da Floridası gibi" dedi.

İskoçya\'da 170 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzi Bulundu
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya İskoçya'da 170 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzi Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Heykel: O bizim Adanali Ruhi abinin ayagidir. 8 1 Yanıtla
  • Hakan SERT: İskoçyalı bilim adamları kendilerine olan ilginin azalması nedeniyle, kendi kendilerine alçı ile dinazor ayağı kalıbı uydurup bunu milyon yıllık diye yutturmaya çalışıyorlar inanmayın bunlara, isviçreli bilim adamlarını çağırın gerçeği tüm dünyaya açıklasın 4 0 Yanıtla
  • panik yok: hayvan orada doğmuş büyümüş ve ölmüş öne geriye bir adım bile atmamış 3 0 Yanıtla
  • COŞKUN: yalan.... 1 2 Yanıtla
  • at gitsin: 170 milyon yılı asıl anlamışlar ai 2 1 Yanıtla
  • 1: 170 milyon sene ayak izi değil, ruh u bile kalmaz....inanmam usta ,yeme bizi 2 1 Yanıtla
  • AA: REKLAM MİLLET KENDISINI IYI SATIYOR BIZDE NELER VARDA KIMSE BAKMIYOR 1 1 Yanıtla
  • Hani: Ayak izi nerede hani sadece manzara gösteriliyor 2 0 Yanıtla
BBC

Advertisement