Hamaney'den İbadi'ye Uyarı: ABD'ye Güvenme! - Son Dakika
Dünya

Hamaney'den İbadi'ye Uyarı: ABD'ye Güvenme!

İran'ın dini lideri Hamaney, Irak Başbakan'ı İbadi'yi "DEAŞ'i ABD'nin kendisi yarattı." diyerek Amerika'ya güvenmemesi konusunda uyardı.

26.10.2017 12:33  Güncelleme: 13:55

İran dini lideri Ayetullah Hamaney, Irak Başbakanı İbadi'nin ABD'ye güvenmemesi gerektiğini, teröristlere karşı birlik olmanın başarılı olmanın anahtarı olduğunu söyledi.

"ABD'YE GÜVENMEYİN"

İran'ın ruhani lideri Ali Hamaney, ülkesinde bulunan Irak Başbakanı İbadi ile görüştü. Hamaney, Irak Başbakanını DEAŞ ile ettiği mücadeleden ötürü kutlarken, "Birlik teröristler ve onların destekçileriyle edilen mücadelede en etkili yöntemdir. Size ilerde zarar vermesi muhtemel olan ABD'ye güvenmeyin" ifadelerini kullandı.

"DEAŞ'I ABD YARATTI"

İran liderinin ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Hamaney,"DAEŞ'i ABD'nin kendisi yarattı. Teröristler Irak halkı ve devletine yenilince kendilerini bu önemli gelişmeyle birlikte gösteriyorlar. ABD'nin hilekarlığına karşı dikkatli olmalı ve asla onlara güvenmemelisiniz" diye konuştu.

İran'ın Irak devletinin ülkenin toprak bütünlüğünü savunmaya yönelik yaptığı eylemleri desteklediğini kaydeden Hamaney, Irak hükümetinin komşu ülkelerle ve bölgeyle olan ilişkilerini geliştirme çabalarını da desteklediklerini söyledi.

İBADİ: IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUYACAĞIZ

Görüşmede, İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gerçekleştirdiği referandum konusuna değinerek,"IKBY'deki kardeşlerimize de söylediğimiz gibi bölünmenin ülkemizi tehdit etmesine asla izin vermeyeceğiz. Irak'ın toprak bütünlüğü ve birlikteliğini dikkatlice koruyacağız " dedi.

İBADİ'YE SARAYDA KARŞILAMA

İran resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, Türkiye temasları sonrası dün akşam Tahran'a giden İbadi için Sadabad Sarayında bu sabah resmi tören düzenlendi.

Tören sonrası ikili ve heyetlerarası görüşmelerde bir araya gelen Cihangiri ve İbadi, yaptıkları açıklamalarda, iki ülke arasındaki tarihi, dini ve kültürel bağlara dikkati çekerek ilişkilerin genişletilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

CİHANGİRİ TEBRİK ETTİ

Cihangiri yaptığı açıklamada, DEAŞ'a karşı verdiği mücadelenin yanı sıra Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması konusunda elde ettiği başarı dolayısıyla İbadi'yi tebrik ederek, "Irak hükümetinin ülkenin toprak bütünlüğü fitnesini başarısız kılmasından ötürü mutluyuz." dedi.

"İRAN, IRAK, TÜRKİYE UYUMUNDAN MEMNUNUZ"

Irak Başbakanı İbadi de Irak'ın toprak bütünlüğünü sağlamak için çaba gösterdiklerini vurgulayarak, "Bu konuda, İran, Irak ve Türkiye arasında varolan uyum ve iş birliğinden memnuniyet duyuyoruz." ifadesini kullandı.

RUHANİ İLE DE GÖRÜŞMESİ BEKLENİYOR

İran'a yaptığı bir günlük ziyaret çerçevesinde İran lideri Ali Hamaney ile de bir araya gelen İbadi'nin, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüşmesi bekleniyor.

Hamaney\'den İbadi\'ye Uyarı: ABD\'ye Güvenme!

Son Dakika Dünya Hamaney'den İbadi'ye Uyarı: ABD'ye Güvenme! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement