New York'ta Araçla Yayaları Biçen Saldırgan, Ateş Açarak 8 Kişiyi Öldürdü - Son Dakika
Dünya

New York'ta Araçla Yayaları Biçen Saldırgan, Ateş Açarak 8 Kişiyi Öldürdü

ABD'nin New York şehrinin Manhattan bölgesinde, bir araç bisiklet yoluna girdi. Daha sonra araçtan inerek etrafa ateş açan saldırgan, 8 kişiyi öldürdü.

31.10.2017 23:18  Güncelleme: 08:33

ABD'lilerin Cadılar Bayramı kutladığı saatlerde, New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında kanlı bir saldırı düzenlendi.

ARAÇ BİSİKLET YOLUNA DALDI

Manhattan semtinde bir araç, bisiklet yoluna girerek sivilleri ezdi. Daha sonra araçtan inen saldırgan etrafa rastgele ateş açmaya başladı.


EN AZ 8 ÖLÜ

ABD'li yetkililer saldırıda en az 8 kişinin öldüğünü duyurdu.


NEW YORK'TA POLİS ALARM DURUMUNA GEÇTİ

​New York polisi, 11 Eylül'de terör saldırısıyla yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin yakınlarında meydana gelen saldırı sonrası alarma geçti.
SALDIRGAN GÖZALTINDA

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.


YETKİLİLER AÇIKLADI: OLAY TERÖR SALDIRISI

Olayın gerçekleştirildiği kamyonetin kiralık olduğu belirtildi. Kameraların karşısına çıkan yetkililer olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.


8 ÖLÜ, 12 YARALI VAR

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, saldırıda sekiz kişinin öldüğünü ve 12 kişinin yaralandığını duyurdu. Blasio, saldırının terörle bağlantılı olduğunu ve konu hakkında ABD başkanı Donald Trump'a bilgi verildiğini aktardı.


"TERÖR SALDIRISINI BİR KİŞİ DÜZENLEDİ"

New York Valisi Andrew Cuomopolis, olayı "uzun namlulu silahlarla sivillere yönelik gerçekleştirilen bir terör saldırısı" olarak nitelendirerek, saldırıyı bir kişinin düzenlediğini söyledi. Coumopolis, ABD'de güvenlik önlemlerinin arttırılacağını sözlerine ekledi.
SALDIRGAN 29 YAŞINDA

New York Polis Departmanı, gözaltına alınan saldırganın 29 yaşında bir erkek olduğunu ve şu anda ismi açıklanmayan bir hastanede tutulduğunu bildirdi.

ABD basını ise, saldırganın Özbek asıllı olduğunu duyurdu.

New York\'ta Araçla Yayaları Biçen Saldırgan, Ateş Açarak 8 Kişiyi Öldürdü

Son Dakika Dünya New York'ta Araçla Yayaları Biçen Saldırgan, Ateş Açarak 8 Kişiyi Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement