Son Dakika: Sarkisyan, Genelkurmay Başkanı'nı görevden almayı reddetti - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: Sarkisyan, Genelkurmay Başkanı'nı görevden almayı reddetti

Son dakika: Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, ordunun istifasını istediği Başbakan Nikol Paşinyan'ın, darbe girişiminde bulunduğu gerekçesiyle Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın görevden alınmasına yönelik kararnameyi imzalamayarak, Paşinyan'ın Genelkurmay Başkanı'nı görevden alma talebini reddetti.

27.02.2021 17:08  Güncelleme: 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile 44 gün süren savaşta ağır yenilgiye uğrayan Ermenistan'da sular bir türlü durulmuyor. Ermenistan ordusunun yayımladığı bildiri ile Başbakan Nikol Paşinyan'ın ve hükümetin istifasını istemesinin ardından Paşinyan, ordunun bu istediğini darbe olarak nitelendirmişti. Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın görevden alınmasına yönelik kararnameyi imzalayarak, Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın da imzalaması gerektiğini ve Cumhurbaşkanı'nın bu kararnameyi imzalamayarak darbe girişimine destek olduğunu söylemişti Sarkisyan, Paşinyan'ın Genelkurmay Başkanı'nı görevden alma talebini reddederek, Genelkurmay Başkanı'nın görevden alınmasına yönelik kararnameyi imzalamadı. Buna göre, Genelkurmay Başkanı Gasparyan görevini sürdürmeye devam edecek.

SARKİSYAN'IN KARARI MUHALEFET DESTEKÇİLERİNİ SEVİNDİRDİ

Muhalefet destekçileri, bugün bir kez daha hükümet binası önünde toplanarak, miting gerçekleştirdi. Mitingde Paşinyan'ın istifa etmesi yönündeki çağrılar yinelendi. Miting sırasında Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın, Genelkurmay Başkanı'nın görevden alınması talebini reddettiğini duyan muhalefet destekçileri, söz konusu kararı sevinçle karşıladı.

Öte yandan Paşinyan'ın, Sarkisyan'ın kararına nasıl tepki göstereceği ise merak konusu.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan'ı istifaya çağıran bir bildiriye imza atarak Paşinyan'a muhtıra vermişti.

Paşinyan, hemen Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldığını duyurmuştu. Ancak Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın Gasparyan'ın görevden alındığına ilişkin kararnameyi imzalamadığı ortaya çıkmıştı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelendirmişti.

Son Dakika: Sarkisyan, Genelkurmay Başkanı\'nı görevden almayı reddetti

Son Dakika Güncel Son Dakika: Sarkisyan, Genelkurmay Başkanı'nı görevden almayı reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Paşinyan yaşaryan: Bence ordu komutanı istifa ile çok büyük hakaret etmiş benim tanidiğim paşinyan altinda kalmaz bunun tutuklatir onu ..hadi paşinyan tutuklat onu hatta konutunu bombalat..hadi paşinyan beslediğin pkk lilari orduya karşı sür birbirlerini gebertsinler..hadi paşinya sen yaparsin 14 1 Yanıtla
  • Hasan: Bulun belanızı 11 0 Yanıtla

Advertisement