Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı - Son Dakika
Güncel

Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı

Sri Lanka'da otel ve kiliselerde patlama meydana geldi. Kanlı saldırılarda en az 185 kişi hayatını kaybetti, 500'den fazla yaralı var. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

21.04.2019 08:12  Güncelleme: 14:26

Sri Lanka polisi, başkent Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseyi hedef alan saldırıların ardından başkent Colombo yakınlarında bulunan Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınındaki bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın daha meydana geldiğini duyurdu. Yeni saldırı sebebiyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Yedinci patlamanın ardından başkent Colombo'da bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın daha meydana geldiği belirtildi.

Kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda ölü sayısı 185'e yükseldi. Başkent Colombo'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

OTELLER VE KİLİSELER HEDEF ALINDI

Bombalı saldırılar başkent Colombo'daki St. Anthony Kilisesi'ni, 5 yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerini, Negombo'daki St. Sebastian Kilisesi'ni ve Batticaloa'daki Zion Kilisesi'ni hedef aldı.

Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı

İNTİHAR SALDIRISI

Pazar Ayini'nin Paskalya Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle kiliselerin normalden daha kalabalık olduğu belirtiliyor. Sri Lanka polisi patlamaların intihar saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı

8. PATLAMA HABERİ GELDİ

Sri Lanka polisi, 3 otel ve 3 kiliseyi hedef alan saldırıların ardından başkent Colombo yakınlarında bulunan Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınındaki bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın daha meydana geldiğini duyurdu. Yeni saldırı sebebiyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Yedinci patlamanın ardından başkent Colombo'da bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın daha meydana geldiği belirtildi.

Kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda ölü sayısı 185'e yükseldi.

Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISINDA BULUNULDU

Yaralı sayısının fazla olması sebebiyle halka kan bağışı yapma çağrısında bulunuldu. Öte yandan saldırılar öncesinde polisin ülkede Paskalya Pazarı'nı hedef alabilecek saldırılar düzenlenebileceği konusunda 10 gün önceden uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı

"BİRLİK OLMA VE GÜÇLÜ DURMA ÇAĞRISI"

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, Twitter hesabı üzerinden "Bugün halkımızı hedef alan alçakça saldırıları şiddetle kınıyorum. Tüm Sri Lankalılara bu trajik zamanda birlik olma ve güçlü durma çağrısında bulunuyorum. Lütfen doğrulanmamış haberleri ve spekülasyonları yaymaktan kaçının. Hükümet bu olayı zapt etmek için acil önlemleri alıyor." notunu paylaştı ve Güvenlik Konseyi'ni acil olarak toplantıya çağırdı.

Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı

ERDOĞAN: SALDIRIYI KINIYORUM

Başkan Erdoğan da Sri Lanka ile ilgili sosyal medya hesabından mesaj yayımlayarak saldırıları kınadığını belirtti ve Sri Lanka halkına başsağlığı diledi. Erdoğan mesajında, "Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm Sri Lanka halkına şahsım ve Milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın yaptığı paylaşım;

Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı

ÇAVUŞOĞLU, SALDIRIYI LANETLEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, " Kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırılarını lanetliyorum" dedi.

İşte Çavuşoğlu'nun yaptığı paylaşım;

Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı
Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı
Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı
Sri Lanka\'da Patlama! 185 Ölü, 500\'den Fazla Yaralı

Son Dakika Güncel Sri Lanka'da Patlama! 185 Ölü, 500'den Fazla Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Abdurrahman: Allah yardımcıları olsun. Terör asla bağışlanamaz bir insanlık suçudur. 33 2 Yanıtla
  • Yola devam : Biz müslümanlara yapıldımı gelin haçlılar tabutla gonderecez sizi deyip öfkemize yenilip cahil davranıyoruz ama aynı katliyam haçlılara yapıldımı onlarda gelin müslümanlar tabutla gonderecez dese aslında nekadar cahil olduğumuzu gösteriyor bizim halbuki dini ne olursa olsun günahı olmayan vatandaşların vahşice öldürülmesi kabul edilir bisey deyil 14 3 Yanıtla
  • Emin KOCA: dünyayı dinsizleştirmek istiyorlar başka amaçları yok 11 5 Yanıtla
  • Zonguldak : Hiç bir din bunu kabul edemez herkes kendi inancına göre özgür yaşama hakkı var müslüman insan kimsenin canına kıymaz ve kimsenin canı yansın istemez 12 1 Yanıtla
  • Kerem: Kıyamet uzak değil. Bunlar hep işaretler toprağın altı üstünden daha huzurlu oldu. 11 1 Yanıtla
  • fakir: kendi halindeki insanlardan ne istersiniz yeni zellenda şimdide sri lanka 10 1 Yanıtla
  • Ss: Bizim başımıza gelince onlarda aynı davranırlar 1 10 Yanıtla
  • KAYSERİLİ: İNŞALLAH MUSLÜMANLAR CIKMAZ saldırıyı yapan 8 2 Yanıtla
    Realist: KAYSERİLİ- Cevap : Müslüman olan Islâm dini ni iyi bilen bir müslüman zaten böyle bir sey yapmaz. Bunu yapan cikip ta ben muslumanim, allah u ekber diye bagirisa da inanma. 0 0 Tt: Kardeşim zaten müslüman böle şey yapmaz bizim dinimiz bunu emretmiyo bunu yapanlar müslamanım diyo kendince kamufle oluyo ve hak dine leke atmaya çalışıyo keşke herkes ilk ayette ikra denildiği gibi okusa böle şeyler olmaz ama işte nasip meselesi 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement