Sonbaharın Sarısına Bürünen Ata Botonik Parkta, Kartpostallık Görüntüler - Son Dakika
Güncel

Sonbaharın Sarısına Bürünen Ata Botonik Parkta, Kartpostallık Görüntüler

Sonbaharın sarısına bürünen Ata Botonik Parkta, kartpostallık görüntüler Dünya'da deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte 7. parkı olan Ata Botanik Park, evlenenlerin, mezun olan öğrencilerin birinci adresiERZURUM - Dünya'da deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte 7.

16.10.2017 08:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sonbaharın sarısına bürünen Ata Botonik Parkta, kartpostallık görüntüler

Dünya'da deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte 7. parkı olan Ata Botanik Park, evlenenlerin, mezun olan öğrencilerin birinci adresi

ERZURUM - Dünya'da deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte 7. parkı olan Erzurum'daki Ata Botanik Parkı, Hazan mevsiminde evlenen, nişanlanan, mezun olan öğrenciler için doğal stüdyo oldu.

Erzurum- Erzincan karayolunun başlangıç noktasındaki Atatürk Üniversitesi kampusu kavşağından başlayan yaklaşık 350 dönüm arazide, Doğu Anadolu'daki ağaç, çiçek ve bitkilerden örneklerin toplandığı Atatürk Üniversitesi'ne ait Ata Botanik Parkı'nın ünü giderek artıyor. Ata Botanik Parkı, parlayan güneşin de etkisiyle adeta sonbahar da kartpostalları andırmaya başladı. Bölgenin birçok noktasından toplanan çeşitli çiçek ve bitkilerin bir arada toplandığı Ata Botanik Park, peyzaj mimarlığı eğitimi alan öğrencilere staj imkanı sunuluyor.

Ata Botanik Park'ta, akasya türleri, köknar, ladin, çam, ardıç, mazi türleri, ıhlamur, meşe türleri, üvez, sumak, huş türleri, süs meyveleri, erik, vişne, armut, kiraz, dut, elma, kızılcık, kuşburnu gibi onlarca bitki türünü barındıran bahçede, dünyanın yüksek rakımlı bölgelerinden getirilen nadir türler de yer alıyor.

Ata Botanik park bugünlerde ise Hazan mevsiminin sarısıyla fotoğraf çektirmek isteyenlerin akınına uğruyor. Evlenen, nişanlanan, sonbahar fotoğrafları çekmek isteyen öğrenciler için doğal stüdyo haline gelen Ata Botanik Park'ta en güzel kareler objektiflere yansıyor.

Sonbaharın Sarısına Bürünen Ata Botonik Parkta, Kartpostallık Görüntüler
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sonbaharın Sarısına Bürünen Ata Botonik Parkta, Kartpostallık Görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement