Sony'den 4k Televizyonlar ve Medya Oynatıcı Fiyatları - Son Dakika
Teknoloji

Sony'den 4k Televizyonlar ve Medya Oynatıcı Fiyatları

Sony\'den 4k Televizyonlar ve Medya Oynatıcı Fiyatları

Televizyon modasında değişim çok yakın görünüyor.

09.04.2013 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut Saral - - Geçtiğimiz CES 2013'te ön plana çıkan teknolojilerden bir tanesi de 4K çözünürlük sunan televizyonlardı. Bu konuda Sony ve Samsung'un örneklerini gördük. Hatta Samsung'n 85 inçlik ekrana sahip ve 40 bin dolar değerinde bir televizyonu da sergilenmişti. Baktığımızda gerçekten çok pahalı teknolojik oyuncaklar bunlar, ancak gelecekte 4K teknolojisinin yaygınlaşması da muhtemel.

Sony, CES 2013'te ilk kez görücüye çıkardığı iki tane 4K televizyonunun fiyatlarını ve çıkış tarihlerini duyurdu. Buna göre XBR-55X90A (55 inç) ve XBR-65X900A (65 inç) model televizyonlar, 21 Nisan'dan itibaren satışa çıkıyor. Fiyatlar ise, sırasıyla 4,999 ve 6,999 dolar.

Şimdi baktığımızda, yaygın bir 4K TV yayın akışı bulunmuyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde yaygınlaşması ve ardından ülkemize gelmesi de belli bir zaman alacaktır. "O halde 4K TV'lere şu an ne gerek var?" diye düşünebilirsiniz. Aslında sizin de bildiğiniz gibi bu tip ürünler, ilk önce meraklıları için satışa sunuluyor. Ayrıca, Sony'den televizyonlardan hariç satılacak bir 4K oynatıcı cihazı geliyor; FMP-X1 4K Media Player. Onun da fiyatı 699 dolar olacak. Hemen ardından çıkacak 10 tane 4K filmle de Sony, 4K yayın boşluğunu bir nebze azaltmayı amaçlıyor. Bu filmlerden bazıları: The Amazing Spider-Man, Taxi Driver, Total Recall (2012 versiyonu) ve The Bridge on the River Kwai. Ardından Sony, sonbahar döneminde yeni filmlerin geleceğine dair söz de veriyor. Hem, böylelikle belki Blu-Ray'lerin de biraz fiyatı düşer...

Siz ne dersiniz bu konuya? Sizce 4K TV ve medya oynatıcısını şu zamanda almak mantıklı mı?

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony'den 4k Televizyonlar ve Medya Oynatıcı Fiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement