Sosyal Medya Fenomeni Murat Övüç, Mahkemede Hesap Verecek - Son Dakika
Magazin

Sosyal Medya Fenomeni Murat Övüç, Mahkemede Hesap Verecek

Kanser hastası bir çocuk için sosyal medyada başlattığı yardım kampanyasından topladığı paraları aileye vermediği öne sürülen sosyal medya fenomeni Murat Övüç, mahkemede hesap verecek.

03.02.2018 14:37  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal medya üzerinden ünlenen Murat Övüç, kanser hastası bir çocuk için sosyal medyada başlattığı yardım kampanyası sonunda toplanan paraları himayesinde tutarak aileye vermediği iddiasıyla yargılanacak.

BİR KISMINI YATIRDI, KALANINI VERMEDİ

M.K. isimli bir çocuk beynindeki tümör nedeniyle 2013'ten beri tedavi görüyordu. Tedavi masrafı için minik çocuğun babası, sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ten yardım istedi. Övüç, babanın talebini kabul edip, çocuğun fotoğraflarını çekerek sosyal medyada yardım kampanyası başlattı. Övüç'ün yardımların bir kısmını çocuğun babasına verdiği ancak paranın geri kalan kısmını annesi Şerife Övüç'ün banka hesabına yatırdığı iddia edildi.

"YARDIM PARALARINI VERMEZSEN..."

Yardım paralarının eksik verildiğini öğrenen minik çocuğun yengesi, iddiaya göre Övüç'e ulaşıp, "Eğer yardım paralarını vermezsen seni televizyona veririm. 50 bin TL getirirsen bu işi burada kapatırız" diyerek tehdit etti. İki taraf da birbirinden şikâyetçi oldu.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında savcı karşısına çıkan Övüç kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. Soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

İKİ TARAF DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Savcılık, M.K.'nin yengesi Zeynep Girgin ve Murat Övüç hakkında, karşılıklı müşteki-şüpheli olarak yer aldıkları bir iddianame düzenledi. İddianamede, Övüç'ün "güveni kötüye kullanma" iddiasıyla yargılanması, yengenin ise "şantaj" suçlamasıyla hâkim karşısına çıkması talebiyle dava açıldı.

Sosyal Medya Fenomeni Murat Övüç, Mahkemede Hesap Verecek

Son Dakika Magazin Sosyal Medya Fenomeni Murat Övüç, Mahkemede Hesap Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Ruya: İyilik yapmiycaksin bu zamanda iyilik yapsan bile yerden yere vuruluyosun adamcaz okadar yardim ediyo bide kufur ediyosunuz yardim parasini caldigini gozunuzle gordunuzmude car car konusuyosunuz 15 4 Yanıtla
  • fethiyeli...: kuşum aydına benziyor ya... bahtı benzemesin... 3 1 Yanıtla
  • Umit: Cocugun babasinda da kafa yok bu topitos dan hayir bekleyen adamin kafasina ...bu topitosun basina yakinda bir gelecek var 4 0 Yanıtla
  • kötü örnek : iyide bu dernek ve butip şeylere piyasada para toplayanlar yeterince denetlenmiyormuki böyle engellileri suistimal edenler yokmudur illa vardır 3 0 Yanıtla
  • MUSTAFA SOĞANCI: sıfatında meymenet yokki 1 1 Yanıtla
  • Barış: Bilinçli bir toplum olursak ve sosyal devlet anlayışımız daha gelişmiş olursa böyle şahısların yardım toplamasına gerek kalmaz kimse kimseyi de dolandıramaz bir toplum ancak empati olayı ile yasalar ile düzenli hale getirilebilir öbür türlüsü bu ve benzeri olaylar yaşanmaya devam eder. 1 1 Yanıtla

Advertisement