Sumbas'ta Halk Eğitim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Sumbas'ta Halk Eğitim Sergisi Açıldı

Sumbas'ta Halk Eğitimi Merkezi (HEM) usta öğretici ve kursiyerler tarafından hazırlanan yıl sonu sergisi Akçataş Köyünde düzenlenen törenle açıldı.

13.05.2011 12:21

Sumbas'ta Halk Eğitimi Merkezi (HEM) usta öğretici ve kursiyerler tarafından hazırlanan yıl sonu sergisi Akçataş Köyünde düzenlenen törenle açıldı.

Kaymakam Orhan Aktürk, köy ilköğretim okulu toplantı salonunda düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, kurslarının önemine değinerek, bu sayede kursiyerlerin bilimsel, kültürel, sosyal değişmelere ayak uydurabildiğini söyledi.

Aktürk, kursiyerlerin boş zamanını değerlendirilmesinin yanında en önemlisi aile ekonomisine katkıda bulunduğunu hatırlatarak, "Kültürümüzün geçmişten günümüze yansıtılmasında bu kursların önemli bir katkısı vardır. İnanıyorum ki bir ülkenin doğal kaynakları ne kadar çok olursa olsun, yetişmiş insan gücü olmadığı takdirde gelişmesinin imkanı bulunmamaktadır" dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adem Pınartaşı ise bu öğretim yılında ilçe genelinde 531 bayan ve 362 erkek olmak üzere 893 kursiyerin katıldığı 45 kurs açıldığını söyledi.

Pınartaşı, Akçataş Köyünde açılan 4 kursa 48 kursiyerin katıldığına dikkat çekerek, kursların açılmasında emeği geçen Köy Muhtarı Serhat Vayısoğlu ve Okul Müdürü Harun Bülbül başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Çeşitli ikramların yapıldığı ve 3 gün açık kalacak serginin açılışına İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Zafer Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Yılmaz Kırpık, İlçe Tarım Müdürü Vekili Mehmet Özkale, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Yasemin Tanrıverdi, İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Özsaydı ve Harun Kundakçı ile diğer kurum amirleri, kursiyerler ve Akçataş Köyünden ve çevre köylerden gelen kalabalık vatandaş ile öğrenciler katıldı.

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sumbas'ta Halk Eğitim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement