Suriyeli Muhaliflerden Beşar Esad'a İstanbul'dan Mesaj - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Muhaliflerden Beşar Esad'a İstanbul'dan Mesaj

Suriyeli Muhaliflerden Beşar Esad\'a İstanbul\'dan Mesaj

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galyun." Suriye devrimi barışçıl bir şekilde devam edecek.

10.01.2012 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli muhalifler, İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galyun:

" Suriye devrimi barışçıl bir şekilde devam edecek. Suriye Ulusal Konseyi, Suriye ordusu ve Suriye halkıyla kaynaşarak, işbirliği yaparak bu iktidarı devirecektir. Suriye Ulusal Konseyi Suriye rejimini devirecek tüm adımları atmaya devam edecektir "

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: Özgür ARSLAN/ İstanbul DHA

Suriyeli muhalifler, İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına, Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galyun ile konsey yönetimi üyeleri ve konseyin basın sözcüsü Ahmed Ramadan katıldı. Konsey Başkanı Burhan Galyun, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bugün yaptığı konuşmayla ilgili sert çıktı.

" SURİYE DEVRİMİ BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK "

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galyun, " Öncelikle Suriye Ulusal Konseyi'nin bugün Beşar Esad'ın konuşmasını şu şekilde değerlendiriyor. Birincisi Beşar Esad'ın bu konuşması Arap inisiyatifinin yolunu kesmiştir başarısını baltalamıştır. İkincisi, Beşar Esad'ın ortaya attığı reform vaatleri hayali ve boş vaatlerdir. Suiye halkının istediği Beşar Esad rejiminin iktidardan gitmesidir. Halbuki Beşar Esad on ay boyunca Suriye'de devam eden krizden hiçbirşey öğrenmemiştir. Daha çok şiddeti tırmandıran açıklamalar yapmıştır. Suriye Ulusal Konseyi'nin aslında Beşar Esad'ın bu hitabına cevabı şudur: Suriye devrimi barışçıl bir şekilde devam edecek. Suriye Ulusal Konseyi Suriye ordusu, Suriye halkıyla kaynaşarak, işbirliği yaparak bu iktidarı devirecektir. Suriye Ulusal Konseyi Suriye rejimini devirecek tüm adımları atmaya devam edecektir. Konsey, sivilleri koruma çağrısını yineliyor. Bu yolda adımlarını ve çabalarını devam ettirecektir. Suriye dosyasını Birleşmiş Miletler ( BM ) Güvenlik Konseyine acilen taşınması için de çabalarını sürdürecektir " diye konuştu.

" TÜRKİYE, SURİYE ULUSAL KONSEYİ'NİN BİR ORTAĞI HALİNE GELMİŞTİR "

Galyun, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede hangi konuların ele alındığı sorusuna da cevap verdi. Galyun, " Sayın Dışişleri Bakanıyla olan toplantımız bir istişare şeklindedir; bir işbirliği toplantısıdır. Artık Türkiye Suriye Ulusal Konseyi'nin bir ortağı haline gelmiştir. Suriye'deki olaylara ve Suriye halkının isteklerine ortak bir bakış açısı var. Sayın Dışişleri Bakanına bir uluslararası konferans yapılması önerisinde bulunduk. Olumlu cevap verdi. Bundan sonra Suriye Ulusal Konseyi Türkiye ile ulusrarası arenada birlikte işbirliğini sürdürecektir " dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Muhaliflerden Beşar Esad'a İstanbul'dan Mesaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement