Suriyeli Sığınmacılar Sağlık Kontrolünden Geçti - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sığınmacılar Sağlık Kontrolünden Geçti

Suriyeli Sığınmacılar Sağlık Kontrolünden Geçti

Türkiye'ye sığınan ve Muş'ta valilik tarafından kullanılmayan kamu binalarına yerleştirilen Suriyeliler, sağlık kontrolünden geçirildi.

19.12.2013 16:58  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Muş'ta valilik tarafından kullanılmayan kamu binalarına yerleştirilen Suriyeliler, sağlık kontrolünden geçirildi.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli ailelerden bir kısmı Muş'ta yaşam mücadelesi veriyor. Valilik tarafından kullanılmayan kurum lojmanlarına yerleştirilen aileler, İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı çalışmayla hastaneye götürüldü.

Sağlık kontrolünden geçirilen Suriyelilerden 80 yaşındaki Nazlı Abbas, böbrek rahatsızlığından dolayı Muş Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, diğer ailelerin ise rutin kontrolleri yapıldı.

Muş Vali Yardımcısı Fatih Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarından dolayı kentteki Suriyelilerin kullanılmayan kamu binalarına yerleştirildiğini anımsatarak, İl Sağlık Müdürlüğünün de Suriyelileri sağlık taramasından geçirdiğini söyledi.

Suriyeli vatandaşlara sıcak bir yuva ve aş vermek için çalıştıklarını, aynı zamanda gıda ve temizlik malzemesi gibi yardımlar yapıldığını anlatan Demir, sağlık taramasına katılan personellere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Fatih Ebiloğlu ise sağlık ekiplerinin bundan böyle belirli aralıklarla Suriyeli aileleri ziyaret ederek gerekli kontrolleri gerçekleştireceğini ifade etti.

Muhabir: Sabri YILDIRIM

Yayınlayan: Levent Harman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sığınmacılar Sağlık Kontrolünden Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement