Şuşa'yı işgalden kurtaran Azerbaycan, Hocavent ve Ağdem'de ilerleme kaydetti - Son Dakika
Dünya

Şuşa'yı işgalden kurtaran Azerbaycan, Hocavent ve Ağdem'de ilerleme kaydetti

Azerbaycan'da 28 yıl sonra işgalden kurtarılan Şuşa'nın sevinci yaşanırken, ordu cephedeki ilerleyişini sürdürüyor. Azerbaycan askerleri Hocavent ve Ağdem eksenindeki Ermenistan savunmasını kırarken, bu bölgelerde ciddi ilerleme kaydetti.

09.11.2020 07:41  Güncelleme: 07:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan 27 Eylül'de Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerini hedef aldı ve iki ülke arasındaki çatışmalar patlak verdi. Kendisini savunmaya geçen Azerbaycan ordusu cephede ciddi bir ilerlemeye kaydetti ve uzun yıllar sonra toprak bütünlüğünü sağlamaya çok yaklaştı.

ŞUŞA 28 YIL SONRA İŞGALDEN KURTARILDI

Dün, Dağlık Karabağ'ın kalbi olarak adlandırılan Şuşa'yı 28 yıl sonra işgalden kurtaran Azerbaycan ordusu sahadaki ilerleyişini sürdürüyor. Şimdiye kadar 5 şehir, 4 ilçe ve 217 köyü Ermenistan işgalinden kurtaran Azerbaycan ordusu Güney cephesinde Hocavent yolunu da büyük ölçüde ele geçirdi.

BÖLGELERDE İLERLEME KAYDEDİLDİ

Hocavent ve Ağdem ekseninde Ermenistan askerlerinin savunma direncini kıran Azerbaycan ordusu gece boyu bu bölgelerde ciddi ilerleme kaydetti.

Öte yandan, Azerbaycan ordusunun ciddi şekilde ilerleme kaydettiği Hocavent 28 yıldır, Ağdem ise 27 yıldır Ermenistan işgalinde bulunuyor.

Şuşa\'yı işgalden kurtaran Azerbaycan, Hocavent ve Ağdem\'de ilerleme kaydetti

Son Dakika Dünya Şuşa'yı işgalden kurtaran Azerbaycan, Hocavent ve Ağdem'de ilerleme kaydetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • SERKAN: ALLAHIN LANETİ ZALİMLERİN ÜZERİNDEN HİÇ EKSİK OLMASIN ERMENİLER ÖYLE VAHŞET YAPTIKİ KARABAĞDA KADINLARIN KARNINI YARIP İÇİNE KEDİYİ KOYUP DİKİYOLARDI YANAN SOBANIN İÇİNE İNSALARIN ELİNİ SOKUP KEBAP HALİNE GETİRİYODULAR PARMAKLARINI TEK TEK ÇEKİÇLE EZİYODULAR 4 0 Yanıtla
  • Ş: Yürüyün aslanlarım.120 aydını ruslara teslim edenler utansın.ihalar sihaları ülkemiz verdi.biraz olsun affettirelim kendimizi iki devlet tek millet 1 0 Yanıtla
  • Osman: Ne mutlu Türküm diyene,disiplinden kopmadan taaruza devam,taş üstünde taş baş üstünde baş bırakılmasınki ermeni birdaha birilerine güvenipte aynı hatayı yapmasın. 1 0 Yanıtla

Advertisement